Robu se laudă cu realizările fostei administrații în ceea ce privește mijloacele...

Robu se laudă cu realizările fostei administrații în ceea ce privește mijloacele de transport în comun: Eu le-am plătit ca primar

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu continuă să se laude, din SUA, cu realizările sale în primii șase ani de mandat. Edilul susține, pe Facebook, că ar fi investit 174 de milioane de lei în înnoirea parcului de mijloace de transport în comun public al Timișoarei, enumerând chiar și cele 50 de troleibuze și 30 de autobuze licitate de fosta administrație.

„Transportul public a fost, este și va rămâne o prioritate pentru administrația pe care o conduc. Am investit mai mult decât oricând în istoria orașului în modernizarea parcului de mijloace auto! Iată sumele, mai grăitoare decât orice vorbe: 54.1 milioane lei pentru 50 troleibuze (licitate de fosta administrație, dar plătite cu mine ca Primar), 37.3 milioane lei pentru 30 autobuze (licitate de fosta administrație, dar plătite cu mine ca Primar), 8.4 milioane lei pentru 7 vaporașe, 63.5 milioane lei pentru 26 tramvaie (alte 4 urmează să fie plătite în 2019), 1.4 milioane lei pentru un autocar, 8.7 milioane lei pentru 13 minibuze (alte 7 urmează să fie plătite în 2019), 0.4 milioane lei pentru cele 440 biciclete.


Total: 173.8 milioane lei!”, a scris primarul Timișoarei, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, edilul susține că în următorii doi ani vor fi cumpărate și alte mijloace de transport în comun, printre care și 100 de trotinete.

„Și investițiile continuă! În 2019 și 2020, ne vor sosi alte noi mijloace, și anume: 44 autobuze cu motor electric , 50 troleibuze, 16 tramvaie (minimum), 100 trotinete (minimum)”, precizează Nicolae Robu.

Deși în continuare mijloacele de transport în comun sunt supraaglomerate, iar timpii de așteptare lasă de dorit, primarul Timișoarei a scris, pe Facebook, că numărul vehiculelor a crescut „sensibil” pe liniile circulate.

„2018 a fost anul în care numărul de mijloace aflate pe trasee a crescut sensibil, pe mai multe linii, deocamdată doar pe cele mai circulate. 2019 va fi anul în care acest proces va continua puternic, ceea ce ne propunem fiind să garantăm timpii maximi de așteptare în stații, pe intervale orare, timpi, evident, mult mai mici față de cei de până acum”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.