S-a aprobat. Primăria Timișoara va lua un credit de aproape 214 milioane...

S-a aprobat. Primăria Timișoara va lua un credit de aproape 214 milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara se pregătește să ia un împrumut de aproape 214 milioane de lei. Asta după ce, astăzi, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost votat proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea contractării unor „finanțări rambursabile interne/externe în valoare totală de 213.705.516 lei”.

Vă reamintim că, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, 100 de milioane de lei vor fi folosiți pentru finanțarea unor investiții publice de interes local, iar restul banilor sunt necesari refinanțării unor împrumuturi în vederea „optimizării serviciului datoriei”.


Este vorba, în total, de refinanțarea a trei credite luate de municipalitate în trecut.

Proiectul a fost votat de 14 consilieri locali, un ales local a votat împotrivă, iar alți opt s-au abținut.

Înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus la vot, consilierul local PSD Dan Idolu a atras atenția asupra faptului că pasajul Solventul, care este singura investiție trecută în proiectul de hotărâre, ar trebui să fie realizat din bani europeni. „Nu am reușit să depunem proiecte pe fonduri europene. De ce nu luăm proiecte europene în marja de 54 de milioane de euro alocate? De ce nu avem proiect pe bani europeni pentru Pasajul Solventul?”, a precizat Dan Idolu.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a explicat că „proiectul pasajului Solventul nu a putut fi făcut până acum pentru că nu am avut terenul. Noi am depus proiecte de îndată ce s-a început sesiunea și la altele suntem în termenul de depunere și le vom depune. Cine a spus tâmpenia că le lăsăm pentru anii următori? Termenul este 31 decembrie. Depunem proiecte de peste 100 de milioane de euro, haideți să terminăm cu minciunile și intoxicațiile că nu atragem fonduri europene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.