S-a deschis Târgul de Crăciun din Timișoara. Mii de beculețe luminează centrul...

S-a deschis Târgul de Crăciun din Timișoara. Mii de beculețe luminează centrul orașului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-458421100">

Primăria Timișoara a investit, în acest an, aproximativ 100.000 de euro pentru a decora orașul cu decorațiuni și lumini de sărbători. Astfel, în această seară, când a fost aprins iluminatul festiv de Crăciun în centrul Timișoarei, mii de luminițe de toate culorile au putut fi admirate de către trecători.

Punctul de atracție îl reprezintă cupola de lumini, care este montată de câțiva ani de către reprezentanții municipalității în Piața Operei, dar și bradul de Crăciun. În acest an, pomul a fost adus din Italia, iar Primăria Timișoara a trebuit să plătească aproximativ 7.000 de euro pentru el.

Tot în această seară, în centrul Timișoarei a fost deschis în mod oficial Târgul de Crăciun. În total, aproape 100 de căsuțe au fost montate în Piața Victoriei și în Piața Operei, de unde trecătorii pot cumpăra decorațiuni de sărbători, vin fiert sau cozonac secuiesc.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, înainte de a aprinde iluminatul festiv de sărbători, că centrul orașului nu a fost de la Revoluția din Decembrie 1989 atât de plin ca sâmbătă seara. “Sunt emoționat pentru că văd această piață așa de plină cum n-a mai fost de la Revoluția din Decembrie 1989. Vă mulțumesc tuturor că sunteți aici, acum, să sărbătorim împreună Centenarul unității noastre”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, înainte de deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, un tricolor uriaș a fost întins în Piața Operei, deasupra timișorenilor prezenți.

 

„Noi avem o tradiție ca de 1 decembrie să dăm startul Târgului de Crăciun, târgului de sărbători creștine de iarnă. Am sărbătorit astăzi Centenarul Marii Uniri cu o serie de evenimente omagiale, care ne-au bucurat sufletele și acum, seara, am dat startul și Târgului de Crăciun prin numărătoarea inversă pentru aprinderea iluminatului special. Cred că timișorenii sunt mulțumiți, cel puțin feedback-urile sunt foarte favorabile, că arată totul foarte frumos. Anul acesta sunt destul de multe schimbări față de anii trecuți, începând cu culoarea căsuțelor, cu numărul lor, amplasamentele lor, avem de asemenea proiecții pe clădiri. Avem amenajări importante nu numai în Piața Victoriei, ci și în Piața Libertății, acolo sunt mai multe standuri dedicate copiilor, inclusiv este un patinoar care de luni va funcționa”, a declarat Nicolae Robu.

Seara s-a încheiat cu concerte susținute de Ștefan Bănică Junior, Bosquito și Alexandra Stan, precum și cu un foc de artificii. La evenimentele organizate de Primăria Timișoara în centrul orașului au participat mii de oameni.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.