SCM Timișoara s-a despărţit de tehnicianul Miodrag Perisic după doar opt jocuri:...

SCM Timișoara s-a despărţit de tehnicianul Miodrag Perisic după doar opt jocuri: „Pentru a da un nou suflu”. Cine preia rolul de „principal” al „leilor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Baschet SCM Timișoara / Facebook

SCM Timişoara a renunţat la serviciile antrenorului Miodrag Perisic după startul ratat de campionat. Despărţirea a venit după jocul slab prestat de alb-violeţi pe teren propriu în duelul cu Oradea. Conducerea clubului a anunţat că echipa va fi condusă din nou de fostul „secund”, Cristian Bota.

Tehnicianul sârb a sosit abia în vară în tabăra „leilor din Banat”, dar conducerea SCM a motivat că despărţirea de comun acord a venit pe fondul rezultatelor negative. Popa Calotă şi compania au obţinut doar două victorii în cele opt etape desfăşurate în grupa valorică A a Ligii Naţionale.


„După meciul cu Oradea, care – după părerea mea și a celor din club – a fost cel mai slab din acest campionat, ne-am gândit foarte bine la situația echipei noastre și a venit momentul să luăm o decizie. Avem șase meciuri pierdute, în opt etape. Stând de vorbă cu toată lumea, chiar și cu jucătorii, am ajuns la soluția de a încheia colaborarea cu antrenorul, pentru a da un nou suflu echipei. Urmează o lună decembrie foarte grea, cu multe meciuri și sper ca luând această decizie să ajungem pe linia de plutire. Îmi pare rău de Mișa, este o persoană la care țin mult. A fost dorința mea să-l aduc în vară și mi-aș fi dorit ca drumul să fie mai lung, dar asta este viața antrenorilor. Atunci când nu ai rezultate, riști să nu mai poți continua”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet a SCM-ului.

La cârma timişorenilor revine „secundul” Cristian Bota (50 de ani), cel care a mai avut rol de „manta de vreme rea” în ediţiile trecute. ”Cristian Bota este de mulți ani în club și cunoaște bine jucătorii. Are experiență ca antrenor, a fost vreme îndelungată antrenor secund, alături de nume importante. În acest moment, echipa are nevoie de Cristi în primul rând pentru atmosferă. În ultimul timp, atmosfera a fost încordată și sunt convins că el poate rezolva și această problemă”, a precizat Triţoiu.

Luni „leii” au din nou o misiune dificilă, joacă pe terenul lui „U” Cluj de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.