SCM-ul a moştenit oficial datoriile BCT-ului. Decizia BAT a căpătat „valoare” în...

SCM-ul a moştenit oficial datoriile BCT-ului. Decizia BAT a căpătat „valoare” în România iar clubul de baschet al autorităţilor va fi executat silit

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara nu a scăpat de datoriile către patru foşti jucători care au avut contract cu vechea asociaţie de baschet. Conducerea „leilor” sper ca Tribunalul Timiş să nu recunoască hotărârile BAT pe teritoriul României, lucru care nu s-a întâmplat. Astăzi, Sabin Gherdan, reprezentantul baschetbaliştilor păgubiţi a prezentat decizia instanţei.

SCM-ul se află deja la nivel internaţional sub incidenţa sancţiunilor dictate de BAT (Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic) pentru că nu a plătit datoriile către: Derrick Low, Hristo Nikolov, Kyle Shiloh și Nenad Milosevic. FIBA a interzis clubului efectuarea de transferuri pe plan internaţional şi timişorenilor li se se pune în cărcâ o plată de peste 140.000 de euro către jucătorii amintiţi, care au avut contract cu BCT, al cărei loc în elită a fost practic moştenit de Sport Club Municipal Timişoara.


Deşi conducerea „leilor” a vorbit despre achitarea datoriilor, din surse private, clubul a încercat să evite plata. Adresându-se inclusiv Tribunalului Federal Elveţian, care a respins cauza. Bănăţenii se mai legau de faptul că hotărârile BAT nu au valoare juridică pe teritoriul României, dar soluţia dată astăzi a spulberat şi această speranţă.

„Avem veşti de la Tribunalul Timiş în cauza exequator de recunoaștere a hotărârilor arbitrale BAT în România împotriva SCM Timisoara… arhiva Tribunalului Timiș mi-a adus la cunoștință soluția: Admite cererea. Recunoaște și încuviințează executarea silită pe teritoriul României a hotărârilor arbitrale BAT nr. 0951/16 și nr. 0991/16. Cu alte cuvinte și Tribunalul Timiş ne-a dat dreptate, SCM Timişoara a preluat toate datoriile şi contractele ABC Timişoara, altfel nu puteau să participe în LNBM conform regulamentului FRB… De menționat că la termenul precedent, când s-au pus concluzii pe fond, de la SCM Timișoara nu s-a prezentat nimeni (avocat sau consilier juridic). Am fost prezenți doar noi”, a transmis Sabin Gherdan jurnaliştilor.

SCM Timişoara evoluează în grupa A valorică a Ligii Naţionale la baschet masculin şi are în acest sezon doar două victorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.