Şeful ADR Vest despre respingerea a finanţării europene pentru tramvaiele „Armonia”: Îmi...

Şeful ADR Vest despre respingerea a finanţării europene pentru tramvaiele „Armonia”: Îmi asum în totalitate decizia

0
DISTRIBUIȚI

Respingerea finanţării solicitate de Primăria Timişoara în problema recuperării banilor investiţi deja în transformarea tramvaielor vechi ce circulă în oraş în garnituri „Armonia” a lăsat municipalitatea fără opt milioane de euro pe care i-ar fi putut primi din fonduri europene.


Primarul Nicolae Robu visa deja să construiască poduri noi peste Bega cu banii pe care nici măcar nu-i primise.

E clar că situaţia nu a căzut deloc bine pentru oficialii oraşului, dar cei de la Agenţia de Dezvoltare Regională, organismul care a analizat dosarul depus, îşi susţin decizia de a nu aproba finaţarea. Nu au fost îndeplinite condiţiile de încadrare în această axă de finanţare, susţine şeful ADR Vest, Sorin Maxim. „În urma evaluării, noi am considerat că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca acest proiect să se încadreze în cerinţele de finanţare. Îmi asum această evaluare, ne-o asumăm, şi o susţinem”, a declarat, astăzi, Maxim.

Desigur, primarul nu a digerat prea bine situaţia. Dar, dacă sunt nemulţumiţi, municipalitatea poate face contestaţie, mai spune Maxim: „Dacă cei de la primărie consideră că au fost nedreptăţiţi pot face contestaţie, au la dispoziţie o lună să depună solicitarea. Aş dori să nu comentez asupra cauzelor refuzului aprobării, atât timp cât se analizează contestaţia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.