Sute de timișoreni, somați să curețe zăpada din fața locuințelor. Ce amenzi...

Sute de timișoreni, somați să curețe zăpada din fața locuințelor. Ce amenzi riscă

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali sunt cu ochii pe timișorenii care nu curăță zăpada din fața locuințelor, dar și din fața societăților comerciale.

Potrivit reprezentanților instituției, doar în ultimele două zile, 325 de timișoreni, în special firme, au fost somați să curețe zăpada din fața locuințelor sau unităților în care-și desfășoară activități din mai multe zone din oraș, cum ar fi zona centrală, Calea Șagului – Dâmbovița, Complexul Studențesc, Calea Buziașului, zona Badea Cârțan – Traian – Ștefan cel Mare, Circumvalațiunii sau Calea Aradului.

„Poliția Locală continuă acțiunile pe această linie, cu atât mai mult cu cât în zilele de week-end unii cetățeni au fost plecați din oraș și nu au avut posibilitatea să curețe trotuarele, urmând ca, în cazul în care cei somați nu se conformează, să fie aplicate sancțiuni”, au informat reprezentanții instituției.

Conform Poliției Locale Timișoara, potrivit unei hotărâri de consiliu local din anul 2007, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă.


Zăpada și gheața trebuie depuse pe carosabil, lângă bordură, fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare.

De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, timișorenii au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

Persoanele fizice care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, iar cele juridice, între 1.500 și 2.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.