Timişoara Saracens se roagă la sfinţi pentru un teren bun cu Northampton...

Timişoara Saracens se roagă la sfinţi pentru un teren bun cu Northampton Saints. Attila Brosovszki: „Nu o să venim cu uşa de la dulap”

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României încheie anul cu un nou duel tare în eurocupe. După francezii de la Clermont e rândul englezilor de la Northampton Saints să viziteze îmbătrânitul „Dan Păltinişanu” în plină iarnă. Oficialii lui Timişoara Saracens nu-şi fac griji că jocul ar putea fi anulat din cauza stării terenului. În ciuda unui cod portocaliu anunţat bănăţenii se bazează pe faptul că vremea nu a fost foarte aspră până acum şi că gazonul nu ar putea îngheţa aşa de rapid.

După eşecul la un scor „decent” cu Clermon Auvergne (14-47), „sarazinii” se pregătesc de vizita grupării de pe 2, englezii de la Northampton, care au făcut o prezentare frumoasă oraşului de pe Bega pe pagina lor oficială. „Ca jucător al Timişoarei Saracens şi practicant al acestui sport. Această oportunitate să jucăm împotriva Northampton mâine, Clermont, meciul de săptămâna trecută, e o mare onoare pentru noi. În acelaşi timp ne arată nivelul nostru ca jucători. Ne putem compara cu cei mai buni mâine la ora 14.30. Pentru noi e o bucurie că avem ocazia să jucăm astfel de meciuri, care ne ajută să progresăm… Avem în faţă o echipă cu internaţionali englezi, samoani, galezi, au o echipă stelară! Sper ca mâine să aducă cea mai bună echipă pentru că ştim că vom avea în faţă doar nume mari şi acest lucru ne impulsonează să dăm totul pe teren”, a declarat Andrei Rădoi, unul dintre liderii campioanei.

În Challenge Cup 2018-19 timişorenii nu s-au făcut de râs, dar au înregistrat mereu căderi, explicabile, pe final de joc. „Ultimele 10-15 minute sunt o problemă. Nu neapărat din cauza lucrurilor petrecute în sânul echipei, ci a campionatului intern. Dacă în Superligă timpii de joc sunt la 35-40 de minute efective, la Clermont am avut 32 doar în prima repriză. E normal să nu poţi rezista aşa cum suntem obişnuiţi în ţară, dar când depăşim aceste limite apar şi lacunele.


Acest aspect sper să-l ducem în campionatul intern, să avem meciuri cursive, de ce nu, să eliminăm şi noi jucătorii greşelile care încetinesc jocul”, a conchis Rădoi.

„Cred că cele două lucruri diferite între echipe e nivelul tehnic şi fizic… Va fi ca săptămâna trecută, trebuie să facem bine lucrurile simple, să prindem şi să pasăm. Tackling-urile unu la unu. Dacă avem o şansă să batem Sfinţii sau să concurăm cu ei, trebuie să fim sigur că defensiva noastră va fi solidă mâine”, a precizat antrenorul Sosene Anesi.

Nu le e teamă de repetarea „scenariului” cu Stade Francais

În urmă cu doi ani, în ciuda strădaniilor bănăţenilor de a încălzi terenul cu un generator adus special pentru a pune în funcţiune instalaţia de încălzire, în miezul lui ianuarie ce-i drept, Timişoara nu a putut găzdui meciul cu parizienii de la Stade Francais. Oaspeţii au câştigat la masa verde. Bănăţenii nu se tem că acel scenariu se poate repeta.

„Depinde dacă ninge, cât ninge. Şi azi arăta că ninge, de fapt nu a căzut niciun fulg, vedem mâine. Ideea e că terenul nu o să fie îngheţat, din cauza temperaturilor nu are cum să îngheţe… Prelată ca să pui, trebuie să o ai. Dacă am avea, am avea şi terenul nostru, din păcate Cel de Sus va hotărî cât ne va pune la treabă. Suntem pregătiţi să curăţăm şi nici nu o să venim cu uşa de la dulap”, a spus Attila Brosovszki, managerul sportiv al Saracens TM. „Dacă va fi nevoie vom face şi acest lucru. Suntem foarte motivaţi…”, a adăugat Andrei Rădoi.

Terenului de rugby promis multiplei campioane naţionale în Ciarda Roşie i s-a făcut în ultimul timp reclamă ca fiind unul destinat mai întâi fotbalului, asemănător cu cel din Ploieşti. „Nu am fost informaţi, dacă o să devină un teren de fotbal ne-am bucura, că măcar s-ar construi ceva, dar până atunci cred că o să mai curgă multă apă pe Bega… Am primit ceva până acum? Nu s-a întâmplat nimic în şapte ani…”, a subliniat Brosovszki.

Rugbiştii riscă să aibă restanţe şi de sărbători. Sunt aceleaşi două salarii (amânate) de circa un an. „Restanţele urmează să fie plătite într-un timp cât mai scurt”, a mai spus conducătorul.

„Nu pot să mint să spun că nu ne afectează. Pe unii mai mult, pe alţii mai puţin. Dar suntem profesionişti, asta e meseria noastră…”, concluzionat „stejarul” Andrei Rădoi.

Echipa timişoreană va lua o scurtă vacanţă după meciul de mâine, deja în 2 ianuarie „sarazinii” revin la pregătire. Pentru că echipa are încă două meciuri luna viitoare. Pe 11 ianuarie la Newport (Ţara Galilor), cu Dragons, iar în 18 la Northampton, tot în deplasare.

Echipa probabilă Northampton Saints: Tuala, Worley, Dingwall, Burrell (cpt.), Collins, Grayson, Mitchell, Van Wyk, Marshall, Hill, Ribbans, Ratuniyarawa, Onojaife, Brussow, Eadie.

Partida Timişoara Saracens – Northampton Saints se dispută mâine, de la ora 14.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.