Timișoara Saracens și-a aflat pedeapsa după meciul „european” anulat din cauza zăpezii....

Timișoara Saracens și-a aflat pedeapsa după meciul „european” anulat din cauza zăpezii. Decizie tranşantă: „Nu au existat circumstanţe excepţionale”

2
DISTRIBUIȚI

Aşa cum era de aşteptat campioana României nu a fost iertată de comisia disciplinară independentă care a judecat cazul nedisputării partidei cu Northampton Saints din urmă cu şase zile. La fel ca în urmă cu aproape doi ani, Timişoara Saracens s-a ales cu meci pierdut la „masa verde” şi o amendă de 30.000 de euro. Practic, în decizia publicată pe site-ul EPCR se arată concret lanţul greşelilor imputate clubului bănăţean.

Dacă în ianuarie 2017 bănăţenii au avut terenul îngheţat înaintea jocului cu Stade Francais, acum timişorenii nu au reuşit să deszăpezească arena „Dan Păltinişanu”. După cea de-a doua anulare suferită în grupele Challenge Cup managerul sportiv al „sarazinilor”, Attila Brosovszki, susţinea că de data asta terenul a fost prea moale. De asemenea acesta a fost întrebat înainte de meci de folosirea unei prelate, răspunsul a fost că: „Prelată ca să pui, trebuie să o ai. Dacă am avea, am avea şi terenul nostru, din păcate Cel de Sus va hotărî cât ne va pune la treabă. Suntem pregătiţi să curăţăm şi nici nu o să venim cu uşa de la dulap”.

Interesant e că din comisia care a judecat cazul a făcut parte şi un român.


Aceasta a fost formată din profesorul Lorne Crerar (Scotland), preşedinte, Philippe Cavalieros (France) şi Val Toma (Romania). Pe scurt: „Timişoara Saracens nu a luat toate măsurile cuvenite pentru a pregăti şi proteja suprafaţa stadionului Dan Păltinişanu şi clubul a încălcat Acordul de Participare al Regulamentului Turneului Challenge Cup, ediţia 2018-19.

Comitetul a determinat că pregătirile Timişoara Saracens în legătură cu suprafaţa de joc a fost deficitară în sensul că nu au fost montate prelate, sistemul de încălzire al terenului nu a fost pregătit în timp util şi nu a fost valabilă o arenă alternativă pentru ca meciul să poată fi disputat”.

Decizia completă poate fi vizualizată AICI. Prin urmare pedeapsa e aceeaşi ca în urmă cu aproape doi ani. Victorie pentru adversar cu 28-0, considerată prin patru eseuri, deci cu punct bonus, respectiv o amendă de 30.000 de euro pentru clubul organizator. Atât Timişoara Saracens, cât şi forul european de rugby pot face apel la această decizie.

Timişoara Saracens mai are de disputat două partide în competiţia europeană. Prima va fi pe 11 ianuarie cu Dragons în Ţara Galilor (ora locală 21.30), apoi în următoarea vineri bănăţenii vor juca chiar la Northampton (ora locală 22.00). Interesant e că la acest din urmă meci va arbitra tot irlandeza Joy Neville, care trebuia să oficieze pe Bega.

UPDATE În reacţia clubului după această decizie se arată că amenda va fi suportată din surse private, deci nu din fondurile SCM-ului, care are încă datorii către jucători. „Conform prevederilor manualului de turneu, aplicabile pentru cazul în care gazdele nu pot pune la dispoziție un teren practicabil, Northampton Saints își adjudecă runda cu punct bonus ofensiv și scorul de 28-0, iar clubul nostru este sancționat cu amenda pecuniară de 30.000 Euro (minimul prevazut în regulament), amendă pe care clubul o va achita din fonduri private”, se arată în textul publicat pe pagina de Facebook Timişoara Saracens Rugby Club.

2 COMENTARII

  1. foarte bine v-a facut. voi sa ramaneti cu „las-o ca merge asa”. prea mica amenda, trebuia sa v-o dea in asa fel incat sa va lasati de „meseria” asta

  2. Esti un retardat mintal TIBi aduti bine aminte ce vreme era in data de 15.12.2018 nici un tern din tra nu facea fata la ce cantitate de zapada a cazut ce sa mai poata curata suprafata terenului, mai mult instalatie de incalizre suprafta de joc este doar in acte ca de functionat ea nu a functionat niciodata saa ca si cu instalatie functionala nu facea fata sa nu existe zapada pe suprafata de joc, legat de amenda ar trbui sa o achite cine are trenul in proprietate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.