Trei mașini căutate de autorități din trei țări Europene, depistate de polițiștii...

Trei mașini căutate de autorități din trei țări Europene, depistate de polițiștii de frontieră timișeni

0
DISTRIBUIȚI

Trei automobile căutate de autoritățile din Austria, Germania și Olanda au fost oprite de oamenii legii în trei puncte de trecere a frontierei din vestul țării, în ultimele două zile.

Astfel, în data de 13 decembrie 2018, la ora 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Peugeot, model 407. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Austria, în luna septembrie a acestui an. Bărbatul în cauză a declarat că el este şofer, autoturismul aparţinând altei persoane, el neavând cunoştinţă că maşina se află în atenţia autorităţilor.

Tot ieri, la ora 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 34 de ani, la volanul unui vehicul marca Mercedes Benz, model Sprinter, cu numere de înmatriculare specifice Germaniei.


În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că microbuzul şi placuţele de înmatriculare figurează în bazele de date ca fiind căutate pentru confiscare de cărte autorităţile din Germania, în luna octombrie a acestui an. Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat mijlocul de transport în sistem leasing de la o firmă şi nu ştia că se află în atenţia autorităţilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în data de 12 decembrie 2018, un cetăţean român care a încercat să între ilegal în ţară, pe la „frontiera verde”, la volanul unui autoturism marca Citroen. Bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercatări, unde s-a stabilit că mijlocul de transport figurează ca fiind furat, alertă emisă de autorităţile din Olanda. Acesta a declarat că a muncit în Olanda, pentru societatea comercială căreia aparţine maşina şi, deoarece nu a fost plătit, a ales să plece cu maşina firmei în schimbul sumei de bani care îi era datorată.

Maşinile, în valoare totală de aproximativ 79.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediile Poliţiei de Frontieră, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.