Trupa Mist susține un concert special în cadrul spectacolului Live in the...

Trupa Mist susține un concert special în cadrul spectacolului Live in the City

0
DISTRIBUIȚI
Trupa MIST va susține un concert special în cadrul evenimentului Live in the City

Cea de-a patra ediție a spectacolului  “Live in the City” va avea loc miercuri, 5 decembrie, de la orele 19, pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj. Evenimentul  organizat de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj și are intrarea liberă.

Trupa Mist a luat ființă în anul 2014, la inițiativa lui Cristian Vetan, Denis Avram și Cristi Răchitan, care la vremea respectivă cântau împreună în formația Atlantis. Apoi a continuat ca un proiect paralel, din dorința de a compune piese metal pe gustul lor, pe care mai apoi să le prezinte și împătimiților de muzică rock. La sfârșitul anului 2015, în formație este cooptat și Nelu Todor la clape, cel care avea să vină și cu ideea numelui de Mist. Împreună au rearanjat piesele proprii deja concepute în mare parte, dar care acum au prins un contur și mai puternic. La mijlocul anului 2016 este adus în trupă și un solist, în persoana lui Lucian Avramescu, care scrie versurile pentru 4 dintre cele 5 piese, și împreună cu Cristian, Cristi, Denis, Neluțu și Nelu pornesc la drum în ceea ce se spera a fi o trupă rock de succes.

Pe parcursul primului an de existență în formula completă, trupa a susținut mai multe concerte la evenimente rock și în diverse cluburi: Rock pe 2 roți (2016 si 2017), Evenimente Road Patrol MC Timișoara, Ostring 2017 (terminând pe locul doi finala Banat), au împărțit scena cu cei de la Invader, au deschis concertele Altar (în turneul național: Toți ca unul), au cântat pe aceeași scenă cu nume consacrate ale metalului românesc pe scena de la Barock Fest 2017.


În mai 2018, trupa se desparte de clăparul Ioan Tudor, după ce acesta a hotărât, din motive personale, pentru a doua oară în decurs de câteva luni, să ia calea străinătății. Anul acesta, trupa a fost invitată să susțină un concert în cadrul Revolution Festival, desfășurat la Muzeul Satului Bănățean, iar la sfârșitul lunii octombrie a cântat în deschiderea concertului Sanctuar, în care timișorenii au lansat albumul Simfonia Îngerilor.

„Am hotărât ca anul acesta, prin spectacolul «Live în the City», să prezentăm ce are mai bun Lugojul în domeniul muzical, genurile clasic, blues sau rock. Adrian Sidoreanu este muzicianul care, după o pauză de foarte mulți ani, a revenit în forță, reușind, prin multele concerte pe care le-a susținut, să atingă un nivel performant, într-o zonă deloc facilă, aceea a chitarei clasice. Talentul, ambiția și, mai ales, orele de studiu l-au readus pe Sidoreanu în elita muzicienilor, devenind un nume care va rămâne în istoria culturală a orașului.

Trupa MIST, care a avut debutul oficial acum doi ani tot în cadrul spectacolului «Live în the City», poate fi considerată, alături de trupele Beta, Logic și Anarhia, o trupă emblematică a Lugojului. Chiar dacă rock-ul a devenit un gen de nișă în România, trupa MIST a susținut numeroase concerte, confirmând că este una dintre cele mai bune formații rock din țară. Cei șase componenți ai trupei, Cristi Vetan – chitară, Cristi Rachitan – chitară, Neluțu Căpraru – bas, Denis Avram – tobe, Neluțu Todor – clape și Luci Avramescu – voce, prezintă publicului atât piese cover, ale unor trupe celebre, cât și compoziții proprii.

Lor li se va alătura, ca invitat special, Cezar Costescu, unul dintre cei mai buni chitariști din România”, a declarat Augustin Bercean, coordonatorul proiectului Live in the City.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.