Turiștii, așteptați cu cozonac, țuică fiartă și foc de tabără în stațiunile...

Turiștii, așteptați cu cozonac, țuică fiartă și foc de tabără în stațiunile din Munții Banatului, de Crăciun

0
DISTRIBUIȚI

Turiștii care și-au propus să petreacă Crăciunul în stațiunile din Munții Banatului sunt așteptați de către administratorii pensiunilor cu cozonac de casă sau gogoși, sarmale, țuică, vin fiert și foc de tabără, iar pentru copii, în seara de Ajun, a venit Moșul.

Administratorii cabanelor, pensiunilor și hotelurilor din stațiunile din Munții Banatului, din județul Caraș-Severin, s-au pregătit astfel încât turiștii care doresc să petreacă Crăciunul în această zonă să aibă parte de sărbători așa cum își doresc.

Felician Ciordaș, administratorul unui hotel din stațiunea Muntele Mic, ne-a declarat că în schimbul sumei de 540 de lei, un turist are parte de un sejur de patru zile, de sărbători.

“După ce se cazează, la cină le pregătim tocăniță cu mămăligă și brânză, iar ca desert clătite cu gem de pere verzi, făcut în casă.


În seara de Ajun, la copiii celor cazați a venit Moș Crăciun, iar persoanelor cazate le oferim o masă tradițională, cu sarmale, țuică și vin fiert, cozonac de casă, foarte bun. Hotelul nostru se află la zece, respectiv 50 de metri de pârtiile de schi din Muntele Mic. Se va putea schia de Crăciun”, a afirmat Felician Ciordaș.

Capacitatea hotelului din stațiunea montană Muntele Mic este de 70 de locuri, însă de Crăciun capacitatea de ocupare este de 40%. De Revelion, administratorul hotelului se așteaptă ca toate locurile să fie ocupate.

În prețul pachetului de 540 de lei pentru un sejur de patru zile, turiștii beneficiază de cazare, trei mese pe zi și masă festivă de Crăciun.

De asemenea, administratorii unei cabane din stațiunea montană Crivaia îi așteaptă pe turiști, de Crăciun, cu foc de tabără, țuică și vin fiert din partea casei, iar în Ajun au fost așteptați colindători.

Un sejur de patru nopți costă 580 de lei de persoană, în cameră cu două locuri. În seara primei zile de cazare, duminica, turiștii sunt invitați să ia parte la un foc de tabără, unde primesc și țuică sau vin fiert. În Ajun, Moș Crăciun este așteptat să vină la copii. În prima zi de Crăciun, la prânz, turiștii primesc sărmăluțe, cozonac, iar pe seară este organizată cina festivă, cu bucate tradiționale. Turiștii au putut achita sejurul de Crăciun în cabana din stațiunea Crivaia și cu tichete de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.