UVT Agroland s-a retras din Divizia A1. Patronul Horia Cardoş a acuzat...

UVT Agroland s-a retras din Divizia A1. Patronul Horia Cardoş a acuzat „asediul conducerii Federației Române de Volei”

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Paul și Horia Cardoș

Deşi era unul dintre cele mai bine susţinute cluburi private din ţară, UVT Agroland a anunţat astăzi că se retrage din Divizia A1. Horia Cardoş, conducătorul şi finanţatorul formaţiei timişorene de volei feminin, a explicat că decizia a fost luată din cauza conflictului deschis cu şefii Federaţiei Române de Volei.

„Agro” a cedat în lupta cu FR Volei, mai ales datorită conflictului cu preşedintele Gheorghe Vişan. „Așa cum am avertizat din vară, clubul nostru se află sub asediul conducerii Federației Române de Volei, deoarece am început să spunem lucrurilor pe nume. Iată că la jumătatea sezonului regular, am hotărât să nu mai continuăm această luptă, fiindcă, din păcate, voleiul se îndreaptă, din cauza domnilor Vișan și Cotoanță, spre o fundătură. Nu mai vrem să facem parte din acest fenomen.

Nu este nici vina sportivilor, nici a celor din staff. Sunt oameni minunați, i-am cunoscut pe mulți dintre ei. Vina o poartă exclusiv câțiva oameni care conduc destinele acestei federații de foarte mult timp. Dacă ne uităm la numărul de echipe din prima ligă, atât la feminin, cât și la masculin, dacă ne uităm la numărul de echipe de juniori, cadeți și speranțe, vom realiza că voleiul involuează în România, deși în Europa și în lume lucrurile se îndreaptă într-o direcție opusă. Adică voleiul se dezvoltă, numărul de jucători crește. Din păcate, în România, din cauza celor două persoane menționate, așa cum am spus și în vară, lucrurile merg într-o direcție greșită”, a declarat Horia Cardoş, într-un comunicat postat pe pagina clubului.

Agroland a activat timp de cinci ani în voleiul românesc, cu rezultate în mod deosebit la nivel de cadete şi junioare. Anul trecut echipa a promovat în elită şi în această toamnă a jucat în premieră în cupele europene. În vară şi toamnă s-au realizat de asemenea transferuri importante, inclusiv prin aducerea Teodorei Pusic, campioană mondială la zi. „Timp de cinci ani am investit, și spun că am investit nu că am cheltuit, bani cu mult drag și cu speranța că putem face ceva semnificativ pentru voleiul din România.


Avem jucătoare pe care le-am crescut și care au ajuns în lotul naționalei de senioare, au jucat într-o cupă europeană. Sunt convins că își vor găsi echipe care să le pună în valoarea potențialul. Mă încearcă o mare dezamăgire. Nu am început acest proiect ca să ne oprim după cinci ani. Însă, așa cum am zis, Federația Română de Volei este condusă în momentul de față de doi impostori, care pur și simplu duc acest fenomen spre prăpastie”, a mai spus Cardoş.

„Domnii Vișan și Cotoanță au făcut ilegalități pentru care există dovezi”

Conflictul dintre FR Volei şi clubul timişorean are origini mai vechi de şase luni, Agroland a acuzat anumite arbitraje în campionat iar tehnicianul Bogdan Paul s-a ales cu o suspendare drastică (opt luni!). Horia Cardoş ameninţă că şefii FRV nu vor scăpa basma curată. „În ceea ce privește aspectele juridice ale relației dintre clubul nostru, Federație și antrenorul nostru Bogdan Paul, eu sper ca în procesul care va urma, Bogdan Paul să își dovedească nevinovăția și să ceară daune persoanelor care practic i-au întrerupt cariera, într-un moment în care lucrurile mergeau foarte bine, atât pentru el, cât și pentru clubul nostru. Ceea ce am spus în mai multe rânduri, public sau în discuții private, domnii Vișan și Cotoanță au niște probleme mari, pentru care vor plăti. Au făcut ilegalități pentru care există dovezi. Urmează ca organele statului să cerceteze și să se pronunțe.

„Am primit foarte multe mesaje, prin care mi se cerea să nu întrerupt acest proiect. Este o decizie pe care am luat-o alături de familie. Ca să nu existe speculații, din punct de vedere al afacerilor, în 2018 Agroland a avut cel mai bun an din istorie. Cauza pentru care oprim aici activitatea clubului nu este legată de bani. Și nici de partea sportivă. Chiar fără antrenor, echipa este la câteva puncte de podium. După o perioadă mai puțin fastă, jucătoarele și-au revenit și au urcat pe locul 5. Sunt mulțumit de ce au realizat în acest sezon, atât ele, cât și staff-ul tehnic, și nu am motive să mă plâng.

Nu cred că voi reveni în sport în România. Condițiile sunt extrem de vitrege. Știm că infrastructura din Timișoara este practic inexistentă și că nu permite dezvoltarea proiectelor sportive, chiar dacă există finanțare, așa cum a fost în cazul clubului nostru. În general, în România, cred eu, sportul nu este susținut, finanțat la nivelul la care ar trebui să o facă o națiune modernă, care are grijă de sănătatea și viitorul copiilor țării”, a mai spus Horia Cardoş.

UVT Agroland ocupa locul 5 în A1 la finele turului fazei I. Prin această retragere prima ligă a rămas cu doar opt formaţii în competiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.