Vestul României sub coduri portocalii de inundații și vânt în pragul Crăciunului

Vestul României sub coduri portocalii de inundații și vânt în pragul Crăciunului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: libertatea.ro

Mai multe coduri portocalii au fost emise de meteorologi în ultimele ore pentru vestul României. Pentru județul Arad a fost emis un cod portocaliu de inundații valabil până la noapte la ora 22.


”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a topirii zăpezii, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râul Sebiș – bazin superior și afluenţii aferenţi bazin mijlociu și inferior, județul Arad. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Moneasa”, se arată în alerta celor de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de vânt pentru județul Caraș Severin până spre miezul nopții.  Vor fi intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h. Fenomene asociate – ninsoare puternic viscolită care determină scăderea vizibilității sub 50m Județul Caraş-Severin, în special în zona de munte, peste cota 1800 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.