Vreţi un porc „tradiţional”, de la ţărani? Trebuie să respectaţi câteva reguli

Vreţi un porc „tradiţional”, de la ţărani? Trebuie să respectaţi câteva reguli

0
DISTRIBUIȚI

Dacă tot e decembrie şi vă gândiţi să cumpăraţi un porc dintr-o gospodărie privată şi nu din magazin, va trebui să ţineţi seama de câteva reguli de siguranţă alimentară.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Sigranţa Alimentelor Timiş face o serie de recomandări extrem de util epentru această perioadă.


Carnea de porc – semicarcase sau piese tranşate   trebuie să provină doar de la animale sacrificate în abatoare autorizate sanitar veterinar. Transportul acestor produse, de la abatoare către unităţi de prelucrare sau de vânzare cu amănuntul, se poate efectua doar cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. De la abatoare se eliberează certificat sanitar veterinar pentru fiecare transport ce părăseşte abatorul.

Carnea şi preparatele din carne circulă în reţeaua comercială doar însoţite de documente de provenienţă şi conformitate, iar vânzarea directă către consumatorul final al acestor produse se poate face doar în cadrul unităţilor autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor: pieţe agroalimentare, supermarket-uri, magazine alimentare. Se interzice categoric comercializarea cărnii şi preparatelor din carne, în afara spaţiilor neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.