Timișul sub zăpadă. 140 de intervenții de urgență în ultimele 24 de...

Timișul sub zăpadă. 140 de intervenții de urgență în ultimele 24 de ore UPDATE Deținuții de la Popa Șapcă, scoși la deszăpezire

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii timișoreni au fost solicitați să intervină în nu mai puțin de 140 de situații în ultimele 24 de ore.

Echipajele de urgență au fost chemate pentru patru incendii, 94 degajări copaci (sau crengi) căzuți pe autoturisme și partea carosabilă, în urma căror au fost afectate 39 autoturisme, 32 degajări cabluri de pe partea carosabilă, cinci stâlpi căzuți și cinci accidente rutiere.

La nivelul județului Timiș, la ora 08:00, 60 de localități erau parțial/total nealimentate cu energie electrică, peste 40.000 de clienți. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 24 de echipe.

„În această noapte pe drumurile naționale și județene și pe sectorul de autostradă, s-a acționat astfel:
– pe sector autostradă cu 60 utilaje;
– pe drumurile naționale – 42 de utilaje;
– în municipiul Timișoara – 8 autobasculante cu lamă și sărăriță, și două buldoexcavatoare.
La această oră, drumurile naționale și județene sunt greu practicabile.


Recomandăm cetățenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar. Celor care pleacă la drum în această perioadă, le recomandăm să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților”, a transmis ISU Timiș.

Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase, astăzi, începând cu ora 08.00, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș.

UPDATE City-managerul Robert Kristof a transmis că, în Timișoara, au fost trimise pe străzi, de la toate societățile subordonate primăriei, 19 buldoexcavatoare, șapte miniîncărcătoare, patru autospeciale, 18 autobasculante, opt răspânditoare de material antiderapant, nouă utilaje cu lamă, două tramvaie cu lamă. În total, aproximativ 250 de persoane se ocupă de deszăpezire, inclusiv 30 de la Penitenciarul Timișoara. Kristof a mai anunțat că au fost împrăștiate 210 tone de material antiderapant și că toate societățiile care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi sunt pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.