-12 grade Celsius la Timișoara, în această dimineață. Meteorologii anunță că se...

-12 grade Celsius la Timișoara, în această dimineață. Meteorologii anunță că se întorc ninsorile

0
DISTRIBUIȚI

Am avut parte de cea mai friguroasă dimineață din acest an, la Timișoara. Potrivit meteorologilor, la ora 08.00, termometrele au arătat, în capitala Banatului, -12 grade Celsius. Temperaturile urmează să crească pe parcursul zilei, însă nu vor fi mai mult de -2 grade Celsius la Timișoara, iar după-masă este posibil să ningă. De altfel, conform meteorologilor, cel puțin până marți, sunt așteptați să cadă fulgi de zăpadă în fiecare zi, la Timișoara.

Cea mai mică temperatură din Banat s-a înregistrat, în această dimineață, în Munții Țarcu, din județul Caraș-Severin, și anume -17 grade Celsius.

Administrația Națională de  Meteorologie a realizat o prognoză a valorilor termice până în data de 20 ianuarie, care arată că, în Banat, vremea va fi rece până la sfârșitul săptămânii.

„Până în data de 12 ianuarie vremea va fi rece, cu medii ale maximelor cuprinse între -2 și 0 grade, exceptând ziua de 9 ianuarie când media acestora se va situa în jurul valorii de 2 grade.


Apoi, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară și treptată, de la o medie de 2…3 grade, spre o medie de 4…5 grade în ultimele zile ale intervalului, fiind apropiate de cele specifice perioadei de referință. Temperaturile nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni și se vor situa, în medie, între -5 și -2 grade, mai puțin în noaptea de 7 spre 8 ianuarie când vor tinde spre pragul de ger, o medie în jurul a -10 grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

Precipitații, în general slabe cantitativ, cu caracter temporar, se vor semnala în Banat în perioada 8 – 14 ianuarie, apoi vor fi posibile doar pe alocuri și trecător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.