40 de experți din toată Europa discută la Timișoara despre reducerea emisiilor...

40 de experți din toată Europa discută la Timișoara despre reducerea emisiilor de gaze. Ce eveniment are loc

0
DISTRIBUIȚI

Un eveniment important are loc la Consiliul Județean Timiș, astăzi și mâine. Peste 40 de experți din întreaga Europă participă la întâlnirea „Grupului de lucru pe tema reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, organizată cu ocazia exercitării președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Consiliului Județean Timiș și-au propus să promoveze tradițiile și obiceiurile din Banat.

„Consiliul Județean Timiș are un rol important în cadrul acțiunii prin prisma organizării, dar cel mai mult, și mulțumesc Ministerului Mediului pentru această acțiune și pentru acțiunea din 30 – 31 ianuarie, pentru faptul că a luat decizia de a organiza aceste acțiuni în teritoriu și ne dă posibilitatea să ne promovăm atât colegilor noștri de la București prezenți la eveniment, cât și colegilor din străinătate.


Este un eveniment important, deschide seria celor zece evenimente internaționale care se vor desfășura la nivelul Consiliului Județean Timiș. Două sunt împreună cu Ministerul Mediului, celelalte de diferite ministere: Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Comunicațiilor și Securității Informaționale. Noi ne implicăm în partea culturală, în partea a treia de activitate, la masa festivă, vor fi prezenți cei din partea Centrului de Cultură și Artă, care vor prezenta un scurt program cu obiceiuri, tradiții, muzica autentică bănățeană”, a afirmat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Ionel Petre, responsabilul din Ministerul Mediului pentru organizarea evenimentului din Timișoara, a precizat că, este vorba de o reuniune la nivel de experți europeni.

„Vorbim astăzi de o reuniune la nivel de experți europeni, este primul eveniment derulat în afara Bucureștiului, de fapt este al doilea la nivel de președinție rotativă, urmează și un al treilea la sfârșitul lunii. Aceasta este o reuniune la nivel de experți pe emisia de gaze cu efect de seră, avem cam 40 de invitați din țară și din afară. Reuniunea va dura două zile, este un model de bună practică, o dovadă că suntem parte integrantă din Uniunea Europeană și sunt convins că vom avea un real succes cu această întrevedere, care este deschizător de drum”, a adăugat Ionel Petre.

La sfârșitul lunii ianuarie, la Timișoara experți din Europa vor discuta despre schimbările climatice, eveniment organizat tot cu ocazia exercitării președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.