73 de călători în primele curse din cadrul transportului public special pentru...

73 de călători în primele curse din cadrul transportului public special pentru elevi, la Timișoara. De ce îl laudă Robu pe directorul STPT

0
DISTRIBUIȚI

În această dimineață, a fost lansat transportul public special pentru elevi la Timișoara. Potrivit primarului Nicolae Robu, 73 de copii, din patru cartiere, au fost duși la școlile aflate în centrul orașului, în jurul orei 07.00.

“De astăzi, avem în Timișoara transport public special pentru elevi! Ideea lansată acum trei ani, când am demarat procedurile de achiziție de minibuze, de a asigura transport public special, dedicat, pentru elevi a ajuns la materializare astăzi, 14.01.2019! Patru curse speciale, cu minibuze Mercedes, ultramoderne, confortabile și sigure au transportat astăzi 73 de elevi din cartierele: Calea Lipovei, Circumvalațiunii, Calea Șagului, Soarelui, la liceele centrale: Ion I.C. Brătianu, E. Ungureanu, C.D. Loga, Carmen Sylva și, fiind pe traseu: Colegiul Bănățean. Totul a decurs impecabil, elevii au fost încântați. Evident, la sfârșitul programului -la orele 12.10, 13.10, 14.10-, elevii vor fi duși de la școală acasă”, a scris Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.

Conform primarului Timișoarei, în viitor, transportul public special pentru elevi va fi extins, în funcție de cum decurg angajările de noi șoferi.

“Unii cetățeni spun că ori pentru tot orașul, ori pentru nimeni.


Nu putem merge pe principiul ăsta al caprei vecinului. Atât putem în momentul de față, să deservim patru cartiere și cu patru minibuze. Dacă vom vedea că cererea e foarte mare, probabil că vom trece de la minibuz la autobuz mare, poate punem două când vom avea șoferi suficienți pe minibuze, că sunt mai confortabile, mai noi și ar fi mai potrivite pentru transportul școlar. Am spus de când le-am cumpărat asta, dar știți bine că ideea de a face transport școlar e foarte veche. Cât a durat de când am luat decizia de a cumpăra minibuze? Cred că trei ani, acum trei ani am spus că le vom folosi pentru transportul școlar, dar nu am avut posibilitate să-l folosim din lipsă de șoferi”, a explicat Nicolae Robu, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Timișoarei a ținut să-l laude pe directorul STPT, liberalul Nicu Bitea, pentru modul în care conduce instituția.

“Iată, tânărul director general STPT confirmă așteptările mele. Am avut încredere în el și face o treabă excelentă. Să știți că ar fi foarte bine dacă am avea mai mulți oameni cu atâta dedicare, care să pună atâta suflet în a se achita de răspunderi. Muncește enorm și o face și cu competență pe deasupra și are toată aprecierea mea pentru ce a reușit să facă până acum. Tot ce i-am cerut, sigur că eu am avut în vedere că nu se poate peste noapte schimba totul, am stabilit un anumit grafic, a făcut”, l-a lăudat edilul pe Nicu Bitea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.