ACS Poli, succes printre bălţi cu Ghiroda. Valeriu Răchită acuză „orgoliile locale”...

ACS Poli, succes printre bălţi cu Ghiroda. Valeriu Răchită acuză „orgoliile locale” şi continuă morişca mutărilor din lot FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli s-a impus la limită şi în cel de-al doilea amical al iernii. De această dată adversarul „lanternei” din B a fost CSC Ghiroda, grupare cu un tur dezamăgitor în C. Elevii lui Valeriu Răchită s-au impus cu 1-0 prin reuşita lui Octavian Drăghici, dar au avut muncă suplimentară cu bălţile şi sloiurile rămase pe „sinteticul” de lângă „Dan Păltinişanu”.

Deşi iniţial jocul a fost anunţat pe „sinteticul” de la Baza 2, unde au jucat şi cu Fortuna (3-2), ACS Poli s-a lovit acum de refuzul concitadinilor de la ASU Politehnica, care au „cartierul general” al pregătirilor la acel teren. Evitat în ultimul timp vechiul „sintetic” de lângă „Dan Păltinişanu” era parţial inundat şi cu sloiuri pe mijlocul terenului. Ceea ce a îngreunat jocul ambelor formaţii. De multe ori balonul s-a oprit în bălţi iar banca oaspeţilor a fost de asemenea precum o insulă…

ACS Poli şi-a creat cele mai multe ocazii. Prima, după 15 minute prin Denis Golda, al cărui şut a lovit stâlpul din stânga lui Markos Gakos. La pauză a rămas însă 0-0. Lucru schimbat destul de repede după pauză. La zece minute de la reluare Drăghici a trimis pe joc, din apropiere, în stânga portarului Ghirodei şi a înscris singurul gol al paridei. Rogoveanu şi nou sositul Ghidurea au mai avut şanse de gol pentru gazde, dar şi echipa de pe Calea Lugojului a reuşit să fie periculoasă pe final. Un alt „trialist”, goalkeeperul italian Marco Miori fiind întrebuinţat de la distanţă.

Un succes scurt, dar prea puţin concludent. ACS Poli testând şi astăzi noi jucători, precum şi juniori din propria pepinieră. „Sunt supărat, de acum înainte voi veni probabil cu 4-5 ore înainte de joc, mă urc pe tractoraş şi o să dau zăpada la o parte. Deşi am anunţat aseară că vreau să fie terenul curăţat, din păcate orgoliile locale ne-au adus în situaţia să nu putem juca şi noi pe terenul de acolo… Am înţeles că cei de la ASU au făcut scandal că am jucat… În schimb cei de la Ripensia au solicitat pentru vineri acest teren să joace un amical şi bineînţeles că am fost de acord”, a spus Valeriu Răchită după joc.

ACS Poli: Began* (46 Miori*) – Motreanu (46 Ghidurea*), Bilia, Munteanu (80, Al. Belu), Olteanu – Pop (46, Dombrovoschi*), Rogoveanu (80, D. Iseini), Oprea (46, D. Codrea) – Golda, Drăghici (80, Mirescu), Bîrnoi (46 Stere). Antrenor: Valeriu Răchită.

*jucători testaţi

CSC Ghiroda: M. Gakos – Semeniuc, Horcea, Al. Lazăr, Liuba – Mancaş, Jichici, Saizu, Ghinescu – Giuricici – Baranyi. Au mai intrat: Popeţ – Hotca, Berivoiescu, Şofran, Ţugui, Budur, Mureşan. Antrenor: Paul Codrea.

Rămâne Ghidurea, mai caută un portar, dar mai vin şi alţii

Tehnicianul lui ACS Poli a avut din nou o serie de nume noi.


Pe lângă Ciprian Dombrovoschi, goalkeeperii Răzvan Began şi Marco Miori, Valeriu Răchită l-a testat şi pe fundaşul central Alin Ghidurea (23 de ani) de la Progrsul Spartac Bucureşti (Liga III). Acesta din urmă va fi totodată şi păstrat, în timp ce la primul dintre cei enumeraţi s-a renunţat.

„Am spus că în cele două jocuri amicale am vrut să văd doar cum din punct de vedere tactic, cum gândesc jucătorii. Suntem în perioada de acumulări fizice, ieri am avut două antrenamente ambele fizice şi au fost jucători la probe. Dobrovolschi nu m-a mulţumit. Mă gândesc la portarul italian dacă o să-l opresc. În schimb, Ghidurea, fundaşul central, o să-l opresc, poate fi noul Viorel Lică, jucătorul de la Snagov pe care l-am luat de la Voluntari II şi a rămas titular în echipă, are cotă acum de 300.000 de euro. Began deocamdată rămâne pentru că în afară de Contra nu avem… dar totuşi mai vreau un portar cu experienţă. O să mai caut…”, a spus Vivi Răchită. Acesta i-a mai folosit de asemenea pe Nafi Iseini, Alexandru Belu şi Sebastian Mirescu, din propria pepinieră.

Tehnicianul mai aşteaptă noi jucători, unii din Liga I, alţii din Franţa, în condiţiile în care ACS Poli nu are încă un lot conturat nici din punct de vedere numeric. Florin Plămadă ar fi fost o variantă de fundaş central, dar mutarea a căzut: „Mă mulţumeşte totuşi că jucătorii, din punct de vedere al atitudinii, e ceva schimbat faţă de ce am văzut în decembrie când am văzut tot meciul cu Giarmata (n.r. Ghiroda şi Giarmata Vii). O să-i bat la cap că fără o atitudine corespunzătoare nu ne putem salva. Mă mulţumeşte foarte puţin în momentul de faţă, căci lotul nu este nici pe departe pe care mi-l doresc. Suntem în negocieri cu mai mulţi jucători şi până la plecarea în Antalya, la 1, o să-i am în echipă… Vom mai avea un joc-şcoală, o să chem şi de la juniori, vineri trebuie să ne vină un jucător francez, aştept răspuns de la doi jucători de Liga I, mâine… Din păcate jucătorul de la Petrolul (n.r. Plămadă) pe care mi l-am dorit mi-a dat mesaj că va semna în altă parte, pe mai mulţi bani…”.

ACS Poli va disputa duminică un joc-şcoală în urma căruia se va contura lotul pentru Antalya.

Ghiroda s-a întărit

De partea cealaltă, Ghiroda va disputa în weekend un nou test cu Timişul Şag (L4 TM). Sub comanda lui Paul Codrea au mai sosit: Răzvan Ghinescu (împrumut ASU Poli), Alin Liuba (Dumbrăviţa) şi Sebastian Budur (Crişul). A plecat portarul An. Filip şi mai sunt aşteptaţi doi jucători, unul dintre ei e fundaş central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.