Vivi Răchită şi-a făcut lista cu jucătorii doriţi pentru salvarea lui ACS...

Vivi Răchită şi-a făcut lista cu jucătorii doriţi pentru salvarea lui ACS Poli. Ce nume ar putea veni şi cine ar mai putea pleca din lotul „lanternei”

0
DISTRIBUIȚI
Stelu Costache Foto: 100sport.ro

ACS Poli începe anul cu un nou tehnician, de la care se aşteaptă minunea salvării de la retrogradare. Valeriu Răchită e foarte optimist în atingerea obiectivului şi a început să lucreze la remanierea lotului ultimei clasate din Liga a II-a. Pe lângă Dănuţ Munteanu, deja anunţat, noul „principal” încearcă să convingă şi alţi foşti componenţi ai Sportului Snagov să vină la Timişoara, de asemenea pe Bega vor sosi şi o serie nouă de jucători străini. În schimb, la capitolul plecări ar putea figura şi numele lui Octavian Drăghici.

Vivi Răchită a confirmat că Stelu Costache se află printre jucătorii care vor veni probabil la ACS Poli în noul an. „E un jucător pe care l-am promovat la seniori, născut 2000, a jucat anul trecut în retur la Sportul Snagov cu mine şi câteva meciuri din tur… A avut nişte probleme la Snagov, în ultima perioadă nu s-a mai dus, acum probabil îl voi aduce la Timişoara, dar trebuie să am o discuţie cu el. Are o situaţie familială mai complexă şi sunt câteva sute de kilometri distanţă, nu ştiu dacă se poate adapta”, a declarat Valeriu Răchită.

Costache, care va împlini 19 ani pe 20 ianuarie, nu s-a mai prezentat la Snagov din cauza neînţelegerilor cu conducerea clubului, mijlocaşul care a fost selecţionat şi în lotul naţional U18 a avut prestaţii bune în Liga a II-a pentru ilfoveni, dar a bifat până în momentul plecării cinci partide în acest sezon.

Un alt jucător dorit la ACS Poli e Cristian Dănălache (36 de ani), vârf experimentat care a plecat de asemenea de la Snagov în toamnă, aparent din motive financiare.


Pentru ilfoveni a marcat de cinci ori în 10 apariţii. Fost campion cu Urziceniul, acesta l-ar putea înlocui pe Octavian Drăghici. Atacant care e tentat de o nouă aventură în Orient, după ce a mai activat în ediţia 2015-16 la Racing Beirut (Liban). Totuşi, el nu va fi lăsat să plece fără o ofertă avantajoasă clubului. Nu e exclus să apară şi alte despărţiri din rândul jucătorilor mai vechi ai echipei.

ACS Poli, care nu va mai miza pe niciun străin din prima parte a sezonului, va primi de asemenea mai multe întăriri externe. Cel mai probabil vor veni jucători cu origini africane din ligile inferioare franceze. „Sunt jucători care pot fi aduşi pe salarii decente, cu prime de obiecitv, de performanţă”, a conchis Răchită.

Răchită: „Analiza pe care am făcut-o nu e finală”

Valeriu Răchită are mână liberă la ACS Poli în tentativa de a o salva de la retrogradare. Astfel, e de aşteptat ca lotul să sufere mai multe modificări înainte de plecarea în stagiul centralizat din Turcia. „Dacă era pe locul 10 şi nu-şi propunea nimic, nu veneam. Eu sunt un luptător şi îmi place să construiesc echipe… Analiza pe care am făcut-o nu e finală. Pentru că la Timişoara voi avea, din data de 15, când ne reunim, până pe 31, o selecţie la fiecare antrenament. Cu jucătorii care vor veni, vom face o echipă care va arăta cu siguranţă altfel faţă de ce s-a întâmplat în turul campionatului”, a precizat Vivi Răchită.

Amical anulat şi alte completări

Programul de jocuri amicale al lui ACS Poli s-a conturat în mare parte. Pe lângă cele două meciuri de pregătire deja anunţate în cadrul cantonamentului din Antalya, cu FC Leningradets (L3 Rusia), în 5 februarie, şi Dnipro-1 (L2 Ucraina), în 7.02, timişorenii mai caută doi adversari în Turcia. Primul trebuia să fie echipa U23 a ruşilor de la Rubin Kazan, dar testul a fost anulat de Vivi Răchită, care vrea ca toate jocurile să fie cu formaţii de seniori. De asemenea s-a completat şi restul programului cu partidele de pe plan local. Astfel, primul test al anului va fi pe 19 ianuarie cu liderul D-Timiş, Fortuna Becicherecu Mic, apoi pe 23 ianuarie se va întâlni CSC Ghiroda (L3) iar după revenirea din stagiul centralizat se va mai disputa un amical cu ACS Dumbrăviţa, pe 16 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.