Ambulanțele vor interveni mai repede la Timișoara. În ce zonă va fi...

Ambulanțele vor interveni mai repede la Timișoara. În ce zonă va fi realizat un nou punct de salvare

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Echipajele medicale care lucrează pe ambulanțele din județul Timiș vor putea interveni mai repede pentru a salva vieți omenești. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că va fi înființat un nou punct de salvare. Acesta va fi realizat pe Calea Aradului, nr. 56, în spațiul în care a funcționat în trecut fostul Liceu Agricol.

„Vă dau o veste bună, regret că nu am putut să v-o dau mult mai repede, dar nu din cauza noastră s-a întâmplat așa. Este un lucru extrem de important, dar nu am avut deschidere la nivelul Ministerului Educației Naționale la timp.


Știți bine că am avut discuții, cred că au trecut vreo doi ani de atunci, cu conducerea serviciului public de salvare al spitalului județean, să înființăm un punct de salvare și în partea de nord a orașului, pentru că sunt situații la care trebuie să se intervină extrem de prompt și e foarte bine dacă există Salvări cât mai aproape de locul unde sunt bolnavii. Și atunci aveam posibilitatea să punem spațiul la dispoziție la fostul Liceu Agricol, pe Calea Aradului, o locație foarte bună pentru așa ceva. Medicii de la Salvare erau încântați de idee, de varianta aceasta, dar nu am putut obține aprobarea pentru schimbarea destinației. Unii erau mai fericiți să fie acolo paragină, decât să folosim ce avem acolo tot ca bun public al comunității noastre pentru a salva vieți omenești și nu mă joc cu cuvintele. Chiar uneori se salvează vieți omenești dacă ai un astfel de punct de salvare foarte aproape”, a precizat Nicolae Robu.

În final, primarul Timișoarei a anunțat că recent a fost semnat contractul de comodat cu Serviciul de Ambulanță Timiș pentru realizarea unui astfel de punct în spațiul fostului Liceu Agricol.

„Imobilul este compus din spălătorie și atelier. Spațiul pentru cea de-a doua secție de Ambulanță este în regim de parter, cu o suprafață construită la sol de 241 mp și teren construit și neconstruit în suprafață de 629 mp. Se află pe Calea Aradului, nr. 56, lumea știe că acolo a fost Liceul Agricol”, a adăugat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.