Amenzi pentru timișorenii care aruncă gunoaie pe domeniul public, aplicate de polițiștii...

Amenzi pentru timișorenii care aruncă gunoaie pe domeniul public, aplicate de polițiștii locali

0
DISTRIBUIȚI

gunoi

Polițiștii locali din Timișoara au trecut la verificări în teren pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie și pentru a identifica rampele clandestine. Ieri au fost organizată o astfel de acțiune în zona Calea Martirilor – piața din Calea Girocului și strada Mureș – Platoul Dâmbovița. La finalul verificărilor, au fost aplicate cinci amenzi, dintre care trei la societăți comerciale care au abandonat deșeuri pe domeniul public.

De asemenea, au fost efectuate demersurile pentru igienizarea rampelor formate în zona Piețelor Girocului și platou Dâmbovița. Totodată, potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, au fost aplicate, în ultimele două săptămâni, amenzi în cazul a 15 persoane surprinse abandonând gunoaie pe B-dul L. Rebreanu, Dâmbovița, Treboniu Laurian, Al. Ferchel Șuteu, L. Catargiu, C. Martirilor, Aleea Icar, sancțiunile aplicate însumând peste 17.500 lei.

Conform reprezentanților instituției, anul trecut, polițiștii locali au aplicat 3.873 sancțiuni, atât celor care au abandonat deșeuri pe domeniul public formând rampe clandestine cât și celor care au aruncat pe jos resturi alimentare și nealimentare.

„Sancțiunile sunt cuprinse între 500 lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.


Un sprijin în depistarea persoanelor care aruncă deșeuri pe domeniul public vine și ca urmare a montării de camere video acolo unde se formează frecvent rampe, dar și din partea populației care sesizează situații în care au observat alți cetățeni abandonând deșeuri. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează verificări și pentru identificarea celor care aruncă deșeuri în locațiile sesizate de cetățeni pe pagina de facebook ”Sesizări insalubritate”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

Timișorenii pot face sesizări la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de e-mail contact@politialoctm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.