ASU Politehnica a câştigat la scor şi al doilea test din 2019....

ASU Politehnica a câştigat la scor şi al doilea test din 2019. Jocul cu ACS Carani a început mai târziu, după o „sesiune” de deszăpezire FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu au avut mari probleme nici în cel de-al doilea amical al iernii, tot cu o grupare din Liga a IV-a. ASU Politehnica s-a impus cu 5-0 (1-0) în faţa celor de la ACS Carani, mai multe reuşite au venit spre final, ce-i drept. Programat la amiază jocul a început însă cu două ore mai târziu după ce ambele echipe, cât şi fanii prezenţi, au trebuit să pună mâna pe lopată şi să ajute la deszăpezirea „sinteticului” de la Baza 2.

Tehnicianul gazdelor, Cosmin Petruescu şi-a dorit să folosească câte o garnitură pe repriză. Singura hibă în plan a fost starea medicală a lui Ionuţ Coadă, care s-a îmbolnăvit şi prin urmare Jurj a fost „integralist”. Deşi în D, Caraniul are şi doi străini, pe Kayondo şi fundaşul Oyedeji, un fundaş central impresionant de înalt. Oaspeţii au avut şi ei absenţe, noul portar, Iulius Rădulescu, de la Ripensia, fiind indisponibil de asemenea.

În prima repriză s-a marcat un singur gol, după jumătate de oră în urma unui şut al lui Marvin Schieb. Oaspeţii au reuşi să ţină piept divizionarei secunde apoi pentru încă 43 de minute de joc. Dar au şi cedat după reuşit frumoasă a lui Alin Manea pentru 2-0. Nou sositul a punctat cu o scăriţă din unghi peste Trifon. Portarul sosit de la Giarmata l-a faultat apoi pe Claudio Kiala, scăpat spre poartă, chiar în faţa careului când mai erau zece minute din dispută. Un alt jucător care se pregăteşte în continuare cu alb-violeţii, Cristian Daminuţă a transformat perfect lovitura liberă pentru 3-0. Ultimele două reuşite i-au aparţinut lui Bedea (min. 86 şi 89). Al doilea din pasa nou venitului Ene.

Următorul test al lui ASU Poli va fi miercuri, cu Fortuna Becicherecu Mic, ora urmează să fie anunţată. „Am spus că în această perioadă mă interesează mai puţin rezultatul, importantă era circulaţia mingii, veneam după o săptămână cu câte două antrenamente pe zi. Legat de jocul de azi, a fost în primul rând un test psihic pentru că am ajuns la stadion la ora 9.30-10 şi ne-a prins ora 16. Dar mă bucur că până la urmă băieţii au înţeles că trebuie să disputăm acest joc. Era important pentru noi să ne facem efortul în jocul de azi… cu atât mai mult cu cât săptămâna aceasta, din cauza vremii, am avut câteva antrenamente pe care a trebuit să le modificăm şi să le adaptăm la condiţiile terenului pe care l-am avut la momentul respectiv. Consider că suntem în grafic, nu a fost deloc uşor, un lucru pozitiv e că nu am avut jucători accidentaţi nici după acest al doilea joc”, a spus Cosmin Petruescu după jocul de azi.

ASU Politehnica:

Prima repriză: D. Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru – Ignea, Vidrăsan – Schieb, D. Radu, Gaşpar – Plămadă. Repriza a doua: Murariu – Jurj, Nicolescu, Daminuţă, Cherecheş – B. Vasile, Dros – Manea, M. Ene, Bedea – Kiala. Antrenor: Cosmin Petruescu.

ACS Carani: Trifon – Morariu, Oyedeji, Fridrich, Petri, Martinov, Saliti, Kayondo, Schinteie, Livan, Pistriţu. Au mai intrat: Precup, Sabău, Olaru, Postolache şi Bura. Antrenor: Cosmin Stan.

Dros, semnat! Nicolescu va pleca în Australia, Kiala şi Daminuţă tot în pregătiri

Cristian Dros, româno-moldoveanul care a intrat în cantonament cu „Băieţii în ghete”, a semnat şi el un contract cu ASU Poli, mijlocaşul în vârstă de 20 de ani provine de la Zăria Bălţi, pentru care a activa în prima ligă din Rep.


Moldova. Deşi nu au fost anunţaţi în lotul de 20 de jucători pentru stagiul centralizat, cu alb-violeţii s-au pregătit în continuare Bogdan Nicolescu, care urmează să plece în Australia, precum şi Claudio Kiala şi Cristian Daminuţă.

„Nicolescu are ofertă foarte bună de a pleca în străinătate. Până îi vine viza, fiind jucătorul nostru, era normal să-l primim la pregătire. …va mergem pentru fotbal acolo, e un jucător în plină maturitate sportivă…”, a precizat Petruescu. Olandezul Kiala rămâne în vederile bănăţenilor deşi e cazat separat în Timişoara: „Urmează să discutăm, e un jucător care necesită o perioadă mai lungă de timp pentru a fi evaluat, întrucât e nevoie de adaptare… Trebuie să ne facem o părere cât mai obiectivă despre el”.

„Conferenţiarul” a dat de înţeles că şi Daminuţă ar putea rămâne: „Cristi ne-a rugat frumos dacă putem să-l primim la antrenamente, pentru că vine după o perioadă de inactivitate. Este în pregătire cu noi… În funcţie şi de starea lui medicală, fizică şi nevoile noastre la echipă, posturile rămase descoperite putem discuta, dar deocamdată e prematur…”.

Petruescu a recunoscut nevoia unui nou vârf la ASU Poli. „Vă asigur că cei din conducerea administrativă fac eforturi deosebite. Suntem în discuţii şi tratative cu mai mulţi jucători, dar din păcate sunt destule criterii care trebuie să le îndeplinească, multe nu ţin de noi… Îi aşteptăm, se antrenează cu echipele de care aparţin, lucru care e bine pentru noi, nu vin direct din vacanţă, dar am putea avea o problemă de omogenitate”, a adăugat „principalul” Politehnicii.

Deşi nu s-a mai prezentat la echipă, Gelu Velici e în continuare sub contract cu ASU Poli. În timp ce Florin Lazea, la care s-a renunţat, a semnat cu Şoimii Lipova (L3). „Velici a avut un eveniment fericit în familie, e tătic, e normal să fie aproape de familie… Situaţia lui e mai delicată, nu e foarte clar… iar la Lazea, a dat curs ofertei de la Lipova, un jucător care şi-a făcut pe deplin treaba la echipă şi a dat dovadă de profesionalism când am apelat la el…”.

Muncă „patriotică”

Jocul nu a început la 12, ci după ora 14.00, după un efort considerabil al celor prezenţi de a înlătura zăpada căzută peste noapte şi dimineaţa. La lucru au putut fi văzuţi şi membri din staffurile celor două grupări, jucători şi antrenori, precum şi suporteri ai gazdelor. Pe lângă cei care trebuie oricum să lucreze la întreţinerea bazei. „Munca în echipă, atât cei din stafful tehnic, cât şi cei din stafful medical, o parte din băieţi, au înţeles că trebuie să urgentăm şi să deszăpezim rapid terenul… Ieri terenul era aproape impecabil, dar peste noapte a căzut zăpadă, chiar aş vrea să le mulţumesc celor care s-au implicat activ… administratorii de bază, cât şi suporterii care au fost alături de noi şi au ajutat”, a concluzionat Cosmin Petruescu.

Foto (jos): ASU Politehnica / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.