ASU Politehnica, galop de sănătate în primul test al iernii. Cosmin Petruescu...

ASU Politehnica, galop de sănătate în primul test al iernii. Cosmin Petruescu va păstra majoritatea numelor noi, dar se şi desparte de un „veteran” FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

ASU Politehnica a avut un adversar facil în primul joc de pregătire din 2019. „Băieţii în ghete” au învins la scor, 7-0, ultima clasată din D-Timiş, FC Bazoş. Patru dintre marcatorii timişorenilor au fost jucători care nu au făcut parte din lot în sezonul de toamnă. De altfel, tehnicianul Cosmin Petruescu vrea să păstreze majoritatea numelor noi în lotul pentru mini-retur.

Oaspeţii nu au opus o mare rezistenţă divizionarei B alb-violete. ASU Poli a deschis scorul în minutul 11 în urma unui penalty transformat de Florin Lazea. Scorul a fost majorat în minutul 29 de vârful sârb Dejan Ivanovic (23 de ani), testat şi în iarna trecută, iar peste două minute juniorul Piţuc a făcut 3-0. Cu zece minute înaintea pauzei a punctat şi Ioan Mera. La reluare gazdele au schimbat echipa, nu şi „năravul”. Un alt nume nou, Alin Manea a înscris în minutul 62 poate cel mai uşor gol al carierei, cu poarta goală după o ieşire pe lângă balon a portarului divizionarei D. Peste alte zece minute scorul a luat proporţii şi mai mari, Mihai Ene a punctat şi el pentru prima dată pentru timişoreni, printr-un „tap in”. Ultimul gol i-a aparţinut „renegatului” Velici, care va rămâne probabil la ASU Poli.

Peste o săptămână, tot la Baza 2, ASU Poli va întâlni o altă divizionară D, AS Carani.

ASU Politehnica: D. Munteanu – Ilan, Mera, Scutaru, Cherecheș – Piţuc, Bedea, Lazea, Plămadă – Petcuț, Ivanovic. (repriza I); Borbei – Jurj, Nicolescu, Vidrăsan, Bot, Manea, Vasile, Dros, Kiala, Ene, Velici. (repriza II). Antrenor: Cosmin Petruescu.

FC Bazoş: Tcaciuc – Aniţaş, Militar, R. Lazea, R. Bungău – Filip, Vilicinschi, Cioran, Moscalu, Toroni – Laza. Au mai intrat: Beldean, Nedelcu, Miatovici, Birau, Ropotă, F. Lazea. Antrenor: Gheorghe Marişescu.

Cosmin Petruescu: „Rămân destul de mulţi”

Antrenorul timişorenilor a fost mulţumit de primul amical.


„Are mai puţină importanţă rezultatul, pentru mine era importantă prestaţia, circulaţia mingii, mişcarea jucătorilor în teren… ceea ce ne-am propus în jocul de astăzi. Veneam după zece zile de pregătire, am observat o poftă de joc la băieţi, a fost o perioadă în care am pus accent pe readaptarea la efort, teste fizice, medicale şi cred că după primele zece antrenamente suntem acolo unde trebuie să fim în această perioadă”, a spus Cosmin Petruescu.

În această iarnă ASU Poli i-a primit în pregătiri pe Claudio Kiala (L3 Belgia), Bogdan Vasile, Alin Manea, Raul Petcuţ, Cristian Dros, Mihai Ene, plus juniorii Piţuc şi Ilan. Toţi au jucat azi şi l-au mulţumit pe „Conferenţiar”. „La începutul săptămânii viitoaare vom definitiva lotul în proporţie de 90-95% pentru cantonament. Azi şi mâine rămânem să discutăm cu noi, să vedem dacă ajungem la un numitor comun în ceea ce priveşte contractele, pretenţiile lor financiare şi nu în ultimul rând dezlegările lor de la cluburile de care aparţin. În principiu ne-am înţeles verbal, atât cu jucătorii cât şi echipele respective, dar nu s-au semnat actele. Până luni îmi doresc ca şi din punct de vedere al actelor să fim 100% înţeleşi… Rămân destul de mulţi pentru că am fost mulţumit de randamentul pe care l-au dat. Mare parte dintre ei nu au venit în probe, să fiu sincer, sunt certitudini chiar dacă au jucat puţin în ultima perioadă la echipele unde au jucat. Sunt jucători pe care i-am urmărit, îi ştiam şi sunt jucători care pot aduce un plus valoare şi un plus viteză în jocul nostru”, a precizaz Petruescu.

Ultimul venit e Dejan Ivanovic, jucător crescut la Kikinda. „Pentru mine e prima dată când l-am văzut, chiar dacă a mai fost, la testele fizice s-a descurcat destul de bine. Rămâne să vedem ce alte oportunităţi avem pe acea poziţie, pentru că e un post important… Să vedem şi dacă din punct de vedere financiar şi al calităţilor şi trebuie să am o discuţie cu ceilalţi colegi din staff, eu mi-am făcut o părere, dar e importantă şi părerea lor. Nu vreau să anticipez”, a spus tehnicianul despre vârful sârb.

Timişorenii nu au mizat azi pe Ignea, Cojocaru, Schieb, Daminuţă şi Coadă. „Murariu, Coadă şi Ignea susţin un examen scris la schi, sunt studenţi şi sunt plecaţi la munte, sunt într-o pregătire centralizată şi acolo, preparatorul nostru e şi el acolo şi sunt sigur că vor fi în parametri… Singurul cu probleme medicale a fost Cojocaru, la gleznă după un antrenament”, a explicat Petruescu. Preparatorul fizic Remus Datcu era şi el trecut la capitolul posibile plecări, dar şi în cazul său există un „update”: „chiar dacă nu va fi prezent fizic în fiecare zi sunt sigur că vom putea colabora în viitor”.

Poparadu a plecat

La capitolul despărţiri figurează un nou nume sigur, cel al lui Adrian Poparadu, are ar putea continua la nivelul imediat inferior, pentru ACS Dumbrăviţa. „Un jucător cu un caracter deosebit, la el nu s-a pus niciun moment problema renunţării din punct de vedere sportiv, a avut foarte multe ghinioane în ultimul timp, nu neapărat în ultimele luni, ci şi în perioada anterioară a suferit numeroase accidentări şi la el a fost o problemă medicală şi s-a ajuns la o înţelegere, de comun acord, în primul rând din punct de vedere medical. Nu am apucat să vorbesc cu el, dar îi mulţumesc pentru perioada petrecută la echipă”, a conchis Cosmin Petruescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.