Victorie clară pentru ASU Politehnica şi în jocul cu Fortuna Becicherecu Mic....

Victorie clară pentru ASU Politehnica şi în jocul cu Fortuna Becicherecu Mic. Un paraguayan testat şi de UTA, ultima noutate în pregătiri la alb-violeţi

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a învins-o clar şi pe Fortuna Becicherecu Mic, liderul D-Timiş. „Băieţii în ghete” s-au impus cu 4-1 într-un joc în care a marcat şi noua achiziţie, Cristian Ene. De asemenea, în prima repriză antrenorul Cosmin Petruescu a apelat în atac şi la Jorge Alvarenga, un paraguayan care nu ar fi fost reţinut la UTA din motive medicale.

Mihai Ene a deschis scorul din penalty după jumătate de oră din meci la Baza 2. Patru minute mai târziu Vidrăsan a făcut 2-0 în urma unui corner. Zurbagiu a redus din diferenţă pentru Fortuna, cu cinci minute înaintea pauzei printr-un şut pe jos. La reluare, Gelu Velici, revenit (încă o dată) la alb-violeţi, a refăcut diferenţa. Iar cu zece minute înainte de final nou sositul Cristi Ene a stabilit scorul final (4-1). Gazdele au mai avut câteva şanse notabile, precum o ratare singur cu portarul a lui Vasile ori reluarea lui Velici din careu, respinsă de portarul advers cu ajutorul transversalei.

„Ne apropiem de perioada precompetiţională, când ar trebui încet încet să ne intereseze şi rezultatul. Mă bucur că a venit această prestaţie a noastră pe fond de oboseală, împotriva unei echipe foarte bune, din punctul meu de vedere e cel puţin de niveulul Ligii a III-a… Un test binevenit după o perioadă cu antrenamente foarte grele. Suntem în plină perioadă de acumulări fizice. Sunt mulţumit în mare parte de joc, mulţumit de dinamica jucătorilor din teren, de circulaţia mingii şi cel mai important, sunt mulţumit că nu am avut parte de accidentări nici după acest joc”, a spus după joc Cosmin Petruescu.

Pentru ASU Poli urmează un nou test sâmbătă, de la ora 12.00, cu Millenium Giarmata. „Băieţii în ghete” au până acum trei succese la scor în pregătiri, după ce în primele amicale au trecut de Bazoş (7-0) şi Carani (5-0).

ASU Politehnica: D. Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru – Dros, Vidrăsan – Plămadă, M.


Ene, Kiala – Alvarenga (prima repriză); Murariu – Nicolescu, Coadă, Daminuţă, Cherecheş – A. Manea, Ignea, B. Vasile, Schieb – Cr. Ene, Velici (repriza a doua). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Miheţ, Oneţ, M. Toma, Negruţ – Zurbagiu, Filimon, D. Croitoru, D. Roman, Z. Radu – Pecarov. Au mai intrat: Culda – Vîrşog, Anagor, Păscăleanu, Iakab, Terec, Ierima, Szalkai, Hodiş. Antrenor: Vasile Luţă.

Cantonament cu limite

„Conferenţiarul” a explicat situaţia jucătorilor care au rămas în pregătiri, unii dintre ei aproape întreaga perioadă de iarnă. ASU Poli a avut locuri limitate la Casa Politehnicii nr. 2 iar unii jucători deşi aflaţi în vizor, au fost cazaţi separat faţă de restul de 20 de colegi anunţaţi pe listă. „În momentul în care vom avea concluziile obiective pe care ni le dorim cu siguranţă vor semna contractele… În cantonament am avut un număr limitat de locuri, …ăsta e motivul pentru care nu au stat împreună cu ceilalţi băieţi, dar şi lor li s-a asigurat două mese pe zi, ca şi celorlalţi”, a spus Petruescu, cu referire la Kiala şi Daminuţă.

Despre Alvarenga, paraguayanul care a jucat prima repriză, acesta a precizat că „e un băiat care a venit alături de noi de două zile, se pregăteşte, o să-i facem o evaluare. Vine dintr-o zonă foarte călduroasă şi are nevoie de o perioadă de adaptare chiar dacă în România a venit de câteva zile bune…”. Petruescu a spus că nu ştie ca acesta să aibă vreo problemă medicală, aşa cum s-a anunţat la Arad.

Cristi Ene, în schimb, ultimul semnat, a debutat cu gol. „A făcut azi dimineaţă o dezmorţire de 40 de minute cu preparatorul fizic, venea după ce de sâmbătă nu făcuse mişcare deloc, e normal să nu aibă ritmul de joc, dar spre bucuria mea s-a cunoscut cu foarte mulţi jucători. A evoluat cu foarte mulţi la Academie (Gh. Hagi) şi integrarea lui s-a făcut mult mai repede faţă de ceilalţi veniţi”, a conchis tehnicianul lui ASU Poli.

La alb-violeţi a revenit în echipă şi Gelu Velici, care a devenit recent tătic. „E mai liniştit sufleteşte după evenimentul fericit din familie. A avut două zile libere, a revenit la antrenamente, s-a pregătit şi ieri şi alaltăieri. E în continuare jucătorul Politehnicii şi vom vedea în viitorul nu foarte îndepărtat la ce concluzii vom ajunge”, a conchis Cosmin Petruescu despre cel anunţat la începutul anului pe „lista de transferuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.