ASU Politehnica şi-a mărit rândurile cu mai mulţi mijlocaşi în pregătiri. Lista...

ASU Politehnica şi-a mărit rândurile cu mai mulţi mijlocaşi în pregătiri. Lista plecărilor şi sosirilor se conturează treptat

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica încearcă să iasă pe plus din „afacerile de iarnă”. În această săptămână sub comanda lui Cosmin Petruescu au apărut câteva nume noi. Pe lângă Cristian Daminuţă, cu „Băieţii în ghete” se antrenează deja şi alţi jucători care acoperă în principal zona mediană a terenului, precum Mihai Ene şi Alin Manea. La capitolul despărţiri e sigură plecarea lui Romeo Bănică, atacant care a absentat nemotivat, în timp ce Răzvan Ghinescu va fi împrumutat la Ghiroda.

ASU Poli s-ar putea întări în ofensivă şi cu Raul Petcuţ (19 ani), un talentat junior de la UTA. Plecarea lui Bogdan Bozian la Crişul Chişineu Criş va fi suplinită, în schimb, mai mult ca sigur prin sosirea lui Alin Manea, un mijlocaş în vârstă de 22 de ani care a jucat şi în Liga I la CSU Craiova, club care-l împrumutase ultima dată la Chindia. La dâmboviţeni însă a fost folosit doar în cinci partide în toamnă.

Cu timişorenii se mai pregătesc încă un jucător de la Viitorul. Mihai Ene (20 de ani) a fost împrumutat în tur la Petrolul, dar prahovenii nu l-au folosit pe mijlocaşul cu apariţii în UEFA Youth League.


O apariţie interesantă la pregătirile alb-violeţilor a fost şi cea a închizătorului Cristian Daminuţă. Ajuns la 28 de ani, acesta a cerut să se pregătească cu „Băieţii în ghete”. El a activat ultima dată oficial în Serie D italiană, la Albano, întors acasă a mai evoluat în câteva jocuri de pregătire din zonă anul trecut.

De asemenea, dat la un moment dat ca şi plecat, Ionuţ Plămadă a fost convins în cele din urmă să continue la ASU Poli. Iar o situaţie aparte este şi cea a lui Gelu Velici. Pus pe lista de transferuri la dorinţa fanilor, jucătorul nu poate pleca fără o compensaţie financiară. Atacantul ar putea rămâne dacă suporterii îl „iartă” pentru cearta avută anul trecut cu un suporter.

Cu ASU Poli se mai pregătesc, încă de joia trecută, de la reunire, Claudio Kiala (L3 Belgia), Cristian Dros (Zăria Bălţi, Moldova) şi Bogdan Vasile (Chindia). Plus juniorii Ilan şi Pituc (ambii LPS Banatul).

Bănică, Ghinescu şi Poparadu, la plecări

La capitolul despărţiri, pe lângă cea a lui Călin Popescu (Sepsi) şi Bozian, vor mai figura sigur cel puţin trei nume. Primul e cel al lui Romeo Bănică astfel că numărul jucătorilor împrumutaţi de la Viitorul ar putea rămâne constant. Atacantul care mai degrabă a dezamăgit la Timişoara „a fugit” să-şi caute o echipă în Germania.

„Bănică e un caz aparte, e singurul care lipseşte nemotivat… Am luat legătura cu Zoli Iasko, reprezentantul Viitorului, şi opinia lor e că trebuia să se prezinte la noi, dar a ales altceva, a plecat în Germania. E un caz închis”, a spus Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, în cadrul emisiunii „Divizia locală” de la Digi 24 Timişoara.

Acesta a lămurit şi situaţiile lui Răzvan Ghinescu şi Adrian Poparadu. „Ghinescu va pleca sub formă de împrumut la Ghiroda”, a subliniat oficialul pentru aceeaş sursă, care a precizat şi că cel din urmă „probabil va fi transferat”.

ASU Politehnica va disputa primul test al iernii, sâmbătă, de la ora 12.00, cu FC Bazoş, la Baza Sportivă 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.