Augustin Lazăr, Mihai Șora și Tudorel Toader, premiați de Societatea Timișoara

Augustin Lazăr, Mihai Șora și Tudorel Toader, premiați de Societatea Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Societății Timișoara anunță că au decis cine vor fi laureații premiilor organizației pe anul 2018. Printre personalități se numără Augustin Lazăr, procurorul general, filosoful Mihai Șora, dar și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Societatea Timișoara premiază în fiecare an proiecte civice, instituții și personalități pentru abordarea temerară și responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituțională a României.


Astfel, la 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara reafirmă principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început. Premianții care vor fi invitați în jurul datei de 11 martie, ziua Proclamatiei de la Timișoara, la ceremonia de înmânare de la Timișoara sunt: Augustin Lazăr, procuror general – Ministerul Public, Premiul „Speranța” Mihai Șora, filosof, Premiul „Ion Monoran” Cristian Pantazi, jurnalist, Premiul „Oscar Berger” Tudorel Toader, ministrul justiției, Premiul „Secera și Ciocanul”. Premiile vor fi însoțite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemțoi”, a anunțat Societatea Timișoara.

Societatea Timişoara, fondată în prima lună după Revoluţia din decembrie 1989 de un grup de intelectuali timișoreni, promovează valorile democrației în care libertatea cuvântului, justiția și drepturile universale ale cetățenilor constituie fundamentul. Organizația acordă anual premii personalităților care s-au remarcat în apărarea acestor valori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.