Basistul Mihai Moldoveanu reprezintă Timișoara la cea de-a patra ediție a evenimentului...

Basistul Mihai Moldoveanu reprezintă Timișoara la cea de-a patra ediție a evenimentului Mastering the Music Business

0
DISTRIBUIȚI
Mihai Moldoveanu reprezintă Timișoara la Mastering the Music Business

Basistul timișorean Mihai Moldoveanu reprezintă Timișoara în cadrul celei de-a patra ediții a festivalului Mastering the Music Business, care va avea loc la București în perioada 20 – 22 martie, fiind unul din invitații speciali ai manifestării.

Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în 2003, iar în 2017 Fundația Culturală Jazz Banat i-a acordat premiul „Basistul Anului”. „Am cântat în trecut cu Alexandrina, Urma și dordeduh, iar în prezent cânt cu JazzyBIT, Amalia Gaiță, Sunset in the 12th House și Paperjam, evenimentul de muzică improvizată fondat de mine în 2012. Alături de JazzyBIT, dordeduh, Sunset in the 12th House și Urma am avut multe concerte în străinătate, inclusiv la festivalurile Jarasum Jazz (Coreea de Sud), Hellfest (Franța), Wacken (Germania), Sziget (Ungaria) sau Exit (Serbia)“, spune artistul timișorean.

Mastering the Music Business – Conference & Showcase Festival a ajuns la ediția a IV-a și invită artiștii independenți, profesioniștii din industrie, dar și iubitorii de muzică să descopere peste 30 trupe new entry și să participe la workshop-uri, conferințe, sesiuni de audiții și concerte live, în perioada 20 – 22 martie 2019, la Hotel Caro și Club Fratelli în București. Evenimentul va reprezenta un punct de întâlnire în care artiști din toate genurile muzicale vor avea ocazia să se cunoască și să stea de vorba cu profesioniști locali și internaționali de succes, dar și cu alți artiști din toate colțurile lumii. Producători ai industriei muzicale globale și bookeri ai unor festivaluri de succes la nivel european, vor veni la București pentru a întâlni și asculta 30 de trupe debutante românești și internaționale care doresc să-și prezinte noile show-uri live în fața unui auditoriu specializat, în cadrul MMB Showcase Festival.


Sesiunea de showcase-uri live va avea loc în Club Fratelli, în serile de 20 și 21 martie.

Ediția din 2019 va aduce numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor prezenta idei și tehnologii noi, dar și povești de succes, celor peste 300 de participanți așteptați. Pe lângă cele două zile de conferință, a treia zi va fi dedicată workshop-urilor, în care vor fi discutate teme de interes pentru orice profesionist din industrie. Printre subiectele ediției de anul acesta se numără teme noi legate de exportul muzical pentru independenți, necesitatea asocierii, fonduri europene din ce în ce mai consistente dedicate culturii, dar și subiecte actuale precum distribuția digitală, PR-ul online etc . Nu vor fi ocolite nici poveștile de succes din industria indie, festivaluri, conținutul muzical de la radio, jurnalismul muzical, exemplele de bune practici și multe altele.

„Ne dorim ca Mastering the Music Business să devină un km0 al industriei muzicale din România și un spațiu profesional unde se pot dezbate subiecte și tendințe din domeniul muzical global, al industriei culturale și inovației muzicale. Totodată, sesiunea de showcase-uri live este o oportunitate pentru artiștii debutanți care își pot contura prezența pe scena muzicală româneasca și pot performa în fața unui public format din consumatori de festivaluri și muzică bună, dar și profesioniști ai domeniului de pe plan local și european, ceea ce le poate aduce viitoare colaborări. Nu în ultimul rând, ne dorim ca prin MMB să creăm și să dezvoltăm o comunitate internațională dinamică și extinsă de profesioniști și antreprenori independenți din industria muzicală, care să pună în discuție subiectele importante ale industriei și să aducă soluții universal valabile problemelor cu care se confruntă industria independentă” – a declarat Anca Lupeș (fondator, Mastering the Music Business).

Printre invitații speciali care vor susține dezbateri se numără și Maja Starcevic (Serbia), Main Stage booker la festivalul EXIT din Novi Sad, Revolution Festival, Sea Star Festival (Croația) și Sea Dance Festival (Muntenegru). Lista completă a invitaților precum și amănunte suplimentare despre Mastering The Music Business se pot obține aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.