Burse în Franța pentru studenți români. Ce oportunități mai oferă Institutul Francez

Burse în Franța pentru studenți români. Ce oportunități mai oferă Institutul Francez

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-342036752">

Guvernul francez oferă în fiecare an câteva zeci de burse de studiu unor studenţi români, pentru a le da ocazia de a studia la o universitate din Franţa, care le asigură o pregătire de înalt nivel. Data limită pentru depunerea dosarelor pentru obţinerea unei burse de Master 2 sau de doctorat în co-tutelă este 28 februarie.

Institutul Francez din România şi Agenţia Universitară a Francofoniei lansează, de asemenea, o nouă provocare doctoranzilor şi tinerilor cercetători, care îşi pot face cunoscut proiectul de cercetare în cadrul unui concurs captivant, „Teza mea în 180 de secunde”. Acesta trebuie prezentat în limba franceză, într-un limbaj accesibil publicului larg, în maximum trei minute, iar înscrierile se pot face până în data de 15 februarie.

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial pot participa la un club de vacanţă în săptămâna vacanţei intersemestiale iar atelierele mediatecii îşi reiau activitatea, ajutându-i pe cei mici, încă de la vârsta de şase luni, să se familiarizeze cu limba franceză prin jocuri, cântece, desen şi alte activităţi, în cadrul atelierelor creative pentru copii.

Mai multe amănunte despre cele de mai sus pot fi aflate de pe site-ul oficial al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.