CCIAT, noi proiecte cu finanțare europeană în sprijinul mediului de afaceri local....

CCIAT, noi proiecte cu finanțare europeană în sprijinul mediului de afaceri local. Pentru ce se pot obține bani

0
DISTRIBUIȚI

Două importante proiecte derulate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş vor ajuta şi în 2019 mediul de afaceri din judeţ. Climate Kic susţine dezvoltarea de business-uri prietenoase cu mediul, iar SIA Vest ajută 25 de antreprenori să-şi ducă la îndeplinire dorinţa de a dezvolta o afacere. Programul Climate KIC este finanțat de EIT – Institutul European pentru Inovare și Tehnologie, şi reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.

Începând din 2014, CCIA Timiș facilitează integrarea activităților programului în România și participă activ la derularea pachetelor de servicii aferente celor 4 sub-programe (Climate-KIC Journey, Pioneers into Practice, ClimateLaunchPad, Climate-Kic Accelerator), a CLIMATHON și vizitelor de studiu (Study Visits).

„Climate Kic îşi propune să schimbe economia de mâine ne interesează atenuarea schimbărilor climatice.


Kic înseamnă comunitate de cunoaştere, deci practic ne interesează o reţea cât mai vastă de persoane şi instituţii implicate , un parteneriat public privat care să aducă laolaltă toţi actorii, de la municipalităţi, autorităţi locale, mediu academic, mediu educaţional şi, bineînţeles, firmele. Scopul este să schimbăm economia, să facem lucrurile diferit. Pământul nu ne mai poate lăsa să facem ce facem acum. Este vorba de prouiecte ecologice, dar cu efect direct. Nu suntem în zona ONG, să salvăm urşii polari, ci din contră să schimbăm mentalităţi, să nu mai poluăm atât şi să facem business-uri noi, care să ne ajute să schimbăm cum facem lucrurile acum şi să folosim mai eficient resursele.”, a declarat, joi, Cristina Bădulescu, coordonator Climate Kik.

Cel de-el doilea program, SIA Vest, este finanţat cu bani europeni şi îşi propune să ajute la deschiderea de noi afaceri. „SIA Vest îşi propune sprijinirea activităţilor independente, adresându-ne regiunii vest. Ideea acestui proiect a venit gândidune la activitatea camereri, care e principalul facilitator al mediului de afaceri, printre care şi înfiinţarea de start-up-uri. Se adresează persoanelor din regiunea vest care voiau să iniţieze o afacere. Toată această activitate a fost una complexă, s-au oferit cursuri, unii nu ştiau antreprenoriatul, mai ales conducerea afacerii. Ulterior, cei selectaţi au participat şi la stagii de mentorat la sediul unor firme. Au fost depuse 49 de planuri de afaceri, 47 au intrat în evaluare, dintre acestea sunt finanţate 25, trei fiind din alte judeţe, şi 23 din timiş. Formare profesională, producţie mobilă, producţie sucuri, produse de patiserie, design, restaurant, comerţ cu flori”, a anunţat Daiana Buzatu, coordonator SIA Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.