Cel puţin 27 de persoane ucise şi 77 rănite într-o catedrală romano-catolică...

Cel puţin 27 de persoane ucise şi 77 rănite într-o catedrală romano-catolică din Filipine

0
DISTRIBUIȚI

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi 77 au fost rănite în urma unui atac cu bombe care a avut loc într-o catedrală romano-catolică din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează BBC şi agenţia Reuters.

Atacul a avut loc pe Insula Jolo. Prima bombă a explodat chiar în timpul slujbei de duminică, iar cea de-a doua în momentul intervenţiei soldaţilor, în parcarea catedralei.

Prima explozie a avut loc la ora locală 8.45 la Catedrala Fecioarei de pe Muntele Carmel, care a fost lovită de atacuri cu bombă şi în trecut.

Majoritatea victimelor sunt civili.

Două dispozitive explozive improvizate au fost detonate la intervale scurte de timp, potrivit biroului de relații publice al Regiunii Autonome Muslim Mindanao (ARMM).

Armata și poliția națională filipineză asigură zona și toate victimele au fost imediat evacuate, a anunţat ARMM.

Într-o declarație, Secretarul Apărării, Delfin N.


Lorenzana, a condamnat cu fermitate bombardamentele și a declarat că a cerut armatei să „sporească nivelul de alertă” și să securizeze locurile de cult și spațiile publice, transmite CNN.

„Pe măsură ce transmitem condoleanțele noastre sincere familiilor și prietenilor victimelor și oferim condoleanţe poporului iubitor de pace din Sulu, care este grav afectat de acest act derizoriu, îi asigurăm că vom folosi toată forța legii pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii acestui incident”, a declarat Lorenzana.

El a cerut oamenilor să „rămână calmi și să evite răspândirea panicii în comunitățile noastre pentru a nega terorismului orice victorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.