Circulaţia feroviară spre şi dinspre Timişoara, afectată de un accident rutier produs...

Circulaţia feroviară spre şi dinspre Timişoara, afectată de un accident rutier produs în Hunedoara

0
DISTRIBUIȚI

Trenul plecat de la Timişoara spre Târgu Mureş a fost oprit la Margina, iar cel care venea de la Iaşi spre capitala Banatului a fost deviat pe o rută ocolitoare după ce un accident rutier a blocat tronsonul de cale ferată Ilia – Lugoj.

La această oră traficul feroviar în judeţul Hunedoara este blocat între staţiile Dobra şi Holdea, după ce şoferul unui autotren, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul şi a ajuns pe linia de cale ferată, blocând circulaţia trenurilor pe tronsonul Ilia – Lugoj a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.


Până la finalizarea intervenţiilor de retragere a tirului din zona de siguranţă feroviară, trenul IR 1818, care circulă în relaţia Timişoara Nord – Târgu Mureş Sud, staţionează în gara Margina, până la redeschiderea liniei, iar trenul IR 1837, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord, a fost redirecţionat pe ruta ocolitoare Ilia – Ram – Glogovăţ – Timişoara Nord.

Operaţiunile de eliberare a traseului feroviar sunt în curs de desfăşurare, fiind efectuate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). De asemenea, personalul feroviar de specialitate se află la faţa locului şi acordă tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor de ridicare şi retragere a tirului de pe calea ferată, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Ilia – Lugoj să fie reluată în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.