Cod galben de precipitații abundente în mai bine de jumătate de țară

Cod galben de precipitații abundente în mai bine de jumătate de țară

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod galben de precipitații abundente: ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, ninsori și viscol. Avertizarea este valabil începând de joi, 24 ianuarie, de la ora 4.00, până vineri la ora 14.00.

„În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.


La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă”, a transmis ANM.

Sunt anunțate ninsori local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. De asemenea, vor fi ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei; intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei. În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei.

În restul teritoriului, trecător și pe arii restrânse, se va depune polei și se vor semnala intensificări ale vântului. Precipitații, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud a țării, vor fi și în zilele de la sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.