Compania Națională de Infrastructură: „Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, invocă discuții și întâlniri...

Compania Națională de Infrastructură: „Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, invocă discuții și întâlniri fictive cu directorul CNAIR”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat ieri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care vorbește despre problemele pe care le-a identificat în proiectul pentru centura de sud a Timișoarei. Edilul-șef invocă în mesaj o conversație telefonică cu directorul CNAIR și chiar o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Timișoara și primăriilor comunelor din estul și sudul Timișoarei și ai Consiliului Județean Timiș.

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dezmințit, printr-un comunicat, existența vreunei conversații telefonice între primarul Robu și directorul Neaga.

„Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, nu a avut niciun fel de discuție cu domnul Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara, nici telefonic, nici sub o altă formă.


Proiectul Centura Timișoara Sud a fost dezvoltat de CNAIR în colaborare cu autoritățile locale din județul Timiș, coordonate de Consiliul Județean Timiș. În cadrul întâlnirilor și discuțiilor care au avut loc pe această temă s-au analizat atât date tehnice, cât și variantele de traseu optime. De altfel, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nici măcar nu a fost prezent la ceremonia de semnare a contractului ce a avut loc în luna decembrie 2018 la Timișoara, ceea ce a demonstrat din nou lipsa de interes al acestuia față de proiect. Menționăm că acest proiect important pentru Timișoara este în atenția publicului de mai bine de patru ani și este normal să ne întrebăm de ce abia în acest moment apar în spațiul public dezbateri ce presupun modificarea lui. Precizăm că în acest moment, proiectul nu mai poate suferi modificări semnificative, având în vedere faptul că există un contract în derulare și orice modificare poate duce la costuri suplimentare și întârzieri în finalizarea lucrărilor”, spune comunicatul CNAIR, care a ținut să-l laude pe președintele CJT, reprezentant al partidului de guvernământ: „Reprezentanții CNAIR au ținut legătura cu Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care și-a arătat permanent preocuparea față de acest proiect, spre deosebire de domnul Nicolae Robu”.

Primarul Robu nu a putut fi contactat până la redactarea acestui material.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.