Concert memorabil alături de Daniel Dorobanțu în Ermitajul sunetelor timișorene din incinta...

Concert memorabil alături de Daniel Dorobanțu în Ermitajul sunetelor timișorene din incinta Bibliotecii Universității Politehnica FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-408547418">

De la debutul său, petrecut prin 1995, muzica artistului Daniel Dorbanțu a prins viață în diverse spații interesante, fapt cât se poate de normal având în vedere că timișoreanul a produs o serie de lucrări de artă video, instalații sau experimente multimedia. Joi seara, Daniel Dorobanțu a mai marcat încă o premieră printr-un concert susținut în incinta Bibilotecii Universității Politehnica din Timișoara.

Atunci cand asculți creațiile lui Daniel Dorobanțu, ai impresia că ai pășit intr-un veritabil Ermitaj al sunetelor. Te și vezi admirând un tablou cu un superb peisaj pictat în culori de ulei extrafine înrămat profesional cu ramă și passepartout. Simți că ai parte de un adevărat festin și ți-e destul de greu să explici care sunt motivele pentru care compozițiile artistului te fac să te simți atât de bine. Aparent, acest demers artistic gravitează undeva în zona muzicii categorisite drept „ambientală“. Cert este că din loc în loc, sunetele lui Daniel Dorobanțu evoluează și spre alte „etichete“ cum ar fi de exemplu „space music“. Ceea ce face însa ca acest tablou sonor să fie de admirat este abilitatea extraordinară a artistului de a amesteca diverse „ciorbe“, mesajele transmise prin texte inspirate fiind deasemenea remarcabile. Nici cel mai aprig cârcotaș nu găsește prea multe verigi slabe în acest demers artistic, concertele lui Daniel Dorobanțu fiind un „tot unitar“, în care tonurile și texturile sunt cât se poate de bogate.

Generosul spațiu aflat la etajul patru al Bibilotecii Universității Politehnica a oferit un cadru cât se poate de adecvat acestui eveniment, piesele artistului completându-se cât se poate de fericit cu proiecțiile de la fața locului. Și fiindcă 2019 se presupune că vine cu vești bune, o păsărică ne-a șoptit că acest concert a fost doar un „teaser“ pentru un eveniment complex, care va avea loc în viitorul apropiat în aceeași locație.

Foto: Anita Ramona

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.