Copii operați pe inimă la Timișoara. Când vor avea loc primele intervenții

Copii operați pe inimă la Timișoara. Când vor avea loc primele intervenții

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune aduse de ministrul Sănătății, astăzi, la Timișoara. Exisă șanse mari ca din primăvara acestui an să poată fi realizate operații pe inimă la copii și în capitala Banatului.

„Este vorba despre chirurgia cardiacă pediatrică. Există în acest moment la Institutul de Boli Cardiovasculare patru săli de operaţie, din care două pot fi utilizate.


Vineri am o întâlnire la Ministerul Sănătăţii cu medicii Clinicii San Donato din Italia, cu care România are un acord pentru ca medicii să vină la Spitalul Marie Curie şi să facă operaţii pe cord la copii. Noi vrem să extindem programul să vină şi la Timişoara, astfel încât în luna aprilie când vom semna contractul şi vom statua colaborarea cu ei, să prindem şi Timişoara în cadrul acestui contract”, a declarat Sorina Pintea.

Conform ministrului Sănătății, din luna aprilie a acestui an, teoretic, s-ar putea realiza astfel de intervenții chirurgicale și la Timișoara, după ce medicii vor fi pregătiți în acest sens.

„Teoretic, din luna aprilie vom putea face operaţii pe cord la copii şi în Timişoara. A existat un program, au fost făcute în jur de 800 de operaţii, există un istoric, cei de la Clinica San Donato doresc să vină în Timişoara pentru a efectua aceste operaţii şi pentru a pregăti medici care să poată prelua programul. Pentru dotarea celorlalte  două săli de operaţii ministerul va face investiţii pentru a exista patru săli de operaţie care să poată funcţiona la întreaga capacitate”, a adăugat Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.