Credincioșii au stat la coadă pentru a lua apă sfințită, de Bobotează,...

Credincioșii au stat la coadă pentru a lua apă sfințită, de Bobotează, de la catedrala mitropolitană din Timișoara Foto

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1096528475">

A fost agitație mare, astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde numeroși credincioși s-au adunat, la fel ca în fiecare an, pentru a lua apă sfințită de Bobotează. O parte dintre cei prezenți la lăcașul de cult s-au așezat la rând încă de la primele ore ale dimineții, astfel că s-au format cozi spre cele patru puncte de distribuție a apei sfințite, ca de obicei.

În total, reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoara au pregătit aproximativ 5.000 de litri de apă, care a fost împărțită în patru butoaie, pentru a fi oferite credincioșilor care au venit la Catedrala Mitropolitană pentru a participa la slujba de Bobotează.

Apa a putut fi luată de credicioși doar după ce a fost sfințită, la finalul slujbei la care a participat și mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Timișoara, în acest an au fost pregătiți aproximativ 5.000 de litri de apă sfințită, distribuiți în patru puncte, la Catedrala Mitropolitană.

Pe data de 6 ianuarie se sărbătorește botezul lui Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul în apa Iordanului. În această perioadă are loc tradiționala sfințire a caselor, iar credincioșii din județul Timiș sunt sfătuiți de către mitropolitul Banatului să le deschidă ușa preoților.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.