Creștere alarmantă a numărului de cazuri de gripă, în Timiș. Măsuri urgente...

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de gripă, în Timiș. Măsuri urgente luate în școli

0
DISTRIBUIȚI

O nouă serie de măsuri au fost luate de Inspectoratul Școlar Timiș în unitățile de învățământ din județul, cu scopul prevenirii extinderii gripei. Reprezentanții instituției informează că, în urmă cu câteva zile, Direcția de Sănătate Publică Timiș a trimis o adresă la registratura ISJ Timiș, referitoare la „înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului de cazuri de gripă, cu peste 20% în plus față de nivelul așteptat”.

Astfel, reprezentanții ISJ Timiș au luat, astăzi, noi măsuri în unitățile de învățământ.


Și anume, se va realiza triajului epidemiologic zilnic în unitățile de învățământ, care va fi efectuat la începutul activității de către personalul sanitar din cadrul cabinetelor școlare sau de către personalul sanitar voluntar. De asemenea, se vor raporta zilnic cazurile de îmbolnăviri înregistrate la nivelul unităților de învățământ, cazurile depistate cu manifestări respiratorii (atât cadrele didactice, cât și elevii și preșcolarii) vor fi izolate și nu vor frecventa colectivitatea până la vindecare.

Totodată, se va asigura respectarea normelor de igienă personală, vor fi dezinfectate toate spațiile destinate desfășurării activităților din cadrul școlilor și se va limita organizarea de evenimente în unitățile de învățământ.

„Inspectorul școlar general, inspectorii școlari generali adjuncți și inspectorii școlari mențin în permanență legătura cu conducerile unităților de învățământ și cu Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș pentru monitorizarea tuturor cazurilor de îmbolnăviri care ar putea să apară și pentru stabilirea măsurilor ce se impun în funcție de situația epidemiologică creată”, a informat ISJ Timiș.

Numărul total al persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 43, luni, la nivel național, fiind înregistrate mai multe decese și în județele din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.