Cum să ne protejăm de gripă sau infecţii respiratorii. Recomandările specialiștilor

Cum să ne protejăm de gripă sau infecţii respiratorii. Recomandările specialiștilor

0
DISTRIBUIȚI

În condițiile în care tot mai mulți români se îmbolnăvesc de gripă sau viroze, Direcţia de Sănătate Publică Timiş vine cu o serie de sfaturi pentru a împiedica răspândirea virusurilor.

Ca o primă măsură împotriva răspândirii gripei, elevii au primit două zile libere, adică și vineri, pe lângă joia liberă de Mica Unire. La revenirea la clase, DSP Timiș recomandă reprezentanților şcolilor realizarea triajului epidemiologic zilnic în instituțiile școlare și preșcolare și asigurarea respectării normelor de igienă personală și colectivă atât a personalului medical, de îngrijire, didactic cât și a elevilor și preșcolarilor, la începutul activității de către personalul sanitar în școli, grădinițe și creșe sau de către cadrele didactice.


De asemenea, se recomandă izolarea cazurilor depistate cu manifestări respiratorii – atât cadrele didactice, medicale și de îngrijire cât și elevii nu vor frecventa colectivitatea în peiroada de manifestare a virusului.

DSP Timiş mai face şi o serie de recomandări individuale pentru a preveni contactarea gripei sau a infecţiilor respiratori. Acestea se referă la igiena personală în instituţiile de învăţământ, dar nu numai: spălarea mâinilor, aerisirea frecventă a spațiilor destinate desfășurării activităților didactice, limitarea organizării de evenimente în cadrul unităților școlare și respectarea etichetei tusei și strănutului prin utilizarea batistelor de unică folosință.

În continuare se recomandă vaccinarea gripală și consultarea medicului de familie de la primele manifestări ale simptomelor. În cazurile deja infectate se indică izolarea voluntară la domiciliu și evitarea spațiilor aglomerate sau închise. Hidratarea și alimentația sănătoasă, dar și consumul de fructe și legume fortifică organismul în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.