Direcția din Primăria Timișoara pe care nimeni nu vrea să o conducă....

Direcția din Primăria Timișoara pe care nimeni nu vrea să o conducă. Nicolae Robu: „Se lucrează sub stres”

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a scos, în ultima perioadă, mai multe posturi vacante la concurs. Printre acestea se numără și funcțiile de șefi în cadrul celor două direcții de patrimoniu, dar și la Direcția de Dezvoltare.

Însă, Nicolae Robu a anunțat că nicio persoană nu s-a înscris pentru a candida la șefia Direcției de Dezvoltare și crede că și știe de ce. Este un stres prea mare, iar răspunderea uriașă.

„Unde nu am organizat concurs, merg pe aceeași variantă de numire interimară pe șase luni, cât permite legea, și în rest atribuire de responsabilități fără titulatură. Procedura este perfect legală. În timp, o să vedem la ce direcții vom procedura așa, ați văzut că am schimbat și organigrama. Acum am scos la concurs postul de director și la cele două direcții de patrimoniu, și la Direcția de Dezvoltare.


Am aflat că nu s-a înscris nimeni la concursul de la Direcția de Dezvoltare și a expirat termenul. Răspunderea este foarte mare, unii își închipuie că aici se șomează, că aici este așa, o jucărie pe bani mulți. Nu-i nici vorbă de așa ceva, se lucrează, se lucrează sub stres pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut, pentru că legislația este ambiguă și întotdeauna există o teamă de interpretare a lucrurilor de către organele de control a lucrurilor care, după părerea aparatului de specialitate, ar sta într-un anume fel, legal evident”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre faptul că a dat nenumărate note scrise în care le-a vorbit angajaților din cadrul instituției că trebuie să respecte legea în orice situație.

„Am dat nenumărate note scrise în acest sens și am explicat de când am devenit primar că legalitatea este prima cerință în tot ce facem. Prefer să fie nemulțumiți anumiți cetățeni că un anumit lucru nu se face, decât să încălcăm legea. Legea nu trebuie încălcată nici pentru a face fapte bune, este principiul meu. Dacă legea te încurcă, trebuie să încerci să o schimbi ca să nu te mai încurce, dar nu o încalci că așa ți se pare ție că ești mai presus de lege. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Astea nu sunt vorbe goale și lumea, de bună credință fiind, că nu vorbesc de oameni de rea credință, are o anumită îngrijorare, teamă și sigur rezultă un anumit stres și iată că nu este înghesuială pe aceste posturi”, a mai afirmat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.