Dispar reclamele kitschoase de pe clădirile din centrul Timișoarei. Se lucrează la...

Dispar reclamele kitschoase de pe clădirile din centrul Timișoarei. Se lucrează la un nou regulament de publicitate

1
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Toate reclamele kitschoase aflate pe clădirile din Piața Victoriei sau din centrul istoric al Timișoarei vor dispărea. Cel puțin asta susține Nicolae Robu, primarul Timișoarei, care a anunțat că, în acest moment, se lucrează la un nou regulament de publicitate al orașului.

„În Timișoara, din păcate, și în zona zero, în Piața Victoriei, în centrul istoric nu s-au aplicat reguli care erau în vigoare, chiar dacă ele puteau fi îmbunătățite, dar așa cum au fost, ar fi trebuit să fie aplicate, nu s-au aplicat cu privire la reclame, la firmele aplicate pe diverse unități care funcționează în această zonă.


Unele dintre ele sunt kitschoase, altele nu neapărat, dar sunt disonante oricum în context. Vrem să punem piciorul în prag și a fost deja o primă reuniune de lucru pe această temă în primărie. Vom avea un nou regulament de publicitate în oraș. Nu referitor nu numai la ce v-am spus, dar vom fi foarte focalizați pe Piața Victoriei și pe centrul istoric. Vrem să ajungem să ne facă plăcere să vedem o firmă, o reclamă luminoasă sau neluminoasă în orașul nostru și vom ajunge și la așa ceva, vă garantez”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a vorbit încă de acum câțiva ani despre ideea de a fi elaborat un regulament pentru estetică urbană, nemulțumit de modul în care arată centrul istoric și Piața Victoriei din cauza acestor reclame prinse de fațadele clădirilor. „Imaginea este afectată negativ în mare măsură nu numai de starea pereţilor, zidurilor, ci şi de cum arată aceste firme”, afirma Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. De unde au apărut acești „pictori” de reclame, oare? E plin orașul de reclame kitsch!!! Sau și la arte plastice e ca la lic. de muzică, cu „gi doi” și „argiliană” și pe ascuns manele?!? Sau reclamele nu se fac de oameni profi, cu diplomă cel puțin de liceu de arte plastice? E destul să mergi la Szeged ca să vezi o mare diferență între prostul gust al multor reclame de la Timișoara. Asta în condițiile în care Szegedul nu e cine știe ce oraș de mare cultură cum se pretinde Cimișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.