Elevii din Timișoara calificați la finala concursului organizat de NASA nu au...

Elevii din Timișoara calificați la finala concursului organizat de NASA nu au strâns banii necesari deplasării în SUA. Solicitarea făcută de un parlamentar de Timiș Ministerului Educației

0
DISTRIBUIȚI

statia spatiala internationala

Echipa “Cassiopeia”, formată din elevi înscriși la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, nu a reușit încă să strângă cei 15.000 de euro necesari participării la finala concursului organizat de NASA. Vă reamintim că liceenii timișoreni s-au calificat în faza finală a competiției „Zero Robotics”, un concurs internațional de programare a roboților de pe Stația Spațială Internațională, care are loc la sfârșitul lunii ianuarie în Boston, SUA.O

Organizatorii nu asigură nicio formă de finanțare pentru participanții calificați, iar Ministerul Educației nu este dispus că contribuie cu sume de bani. Astfel, la fel ca în anii precedenți, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri, la sfârșitul anului trecut, doar că nu s-au adunat încă banii necesari.

Pe de altă parte, Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș, a solicitat Ministerului Educației să-și asume o procedură de finanțare a participării elevilor români la competiții internaționale de prestigiu.

„Timișoreanul Radu Ticiu, liderul organizației nonguvernamentale care încearcă să atragă donații pentru acoperirea costurilor de participare la competiția „Zero Robotics”, organizată de NASA, subliniază faptul că de 3-4 ani caută să găsească soluții de a suplini lipsa de implicare a autorităților pentru susținerea financiară a acestor tineri timișoreni talentați.


Ministerul Educației nu a oferit niciun răspuns cu privire la oportunitatea și intenția de a oferi suport public pentru aceste participări meritorii, care fac îndrăgit și repectat numele României în plan internațional, până la urmă. Solicit din nou responsabililor din Ministerul Educației Naționale, pentru a doua oară într-un răstimp de șase luni, să prezinte public un raport pentru anul 2018, cuprinzând toate solicitările de finanțare necesare participării elevilor la competiții internaționale, precum și o situație generală a contribuției MEN la toate aceste participări internaționale. De asemenea, așteptăm cu interes și o propunere publică prin care MEN să-și asume o procedură de finanțare a participării elevilor români la competiții internaționale de prestigiu, de toate categoriile, astfel încât să fie evitate în viitor situațiile critice care conduc la dezavantajarea unora dintre elevii cei mai merituoși”, a precizat liberalul Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.