Exodul centenar

Exodul centenar

1
DISTRIBUIȚI

Un studiu privind populația Pământului arată că România este țara care va cunoaște cel mai abrupt declin al populației.

Cifrele „rumegate” de o prestigioasă organizație americană, Population Reference Bureau (PRB) spun că populația țării noastre va scădea cu 23% până în 2050, România fiind și în topul țărilor cu cea mai scăzută fertilitate și cea mai îmbătrânită populație. Cifre care i-au făcut pe mulți să clameze, mai mult sau mai puțin panicat, că ne dispare poporul.

Însă Institutul Național de Statistică și alți alarmiști ca el, americani sau de oriunde, vorbesc prostii. Poporul român nu dispare.


Nu se dizolvă. Orice ar spune statisticile. Poporul român este un deschizător de drumuri. Pentru că viitorul va fi marcat de oameni, nu de popoare. Viitorul este al poporului unic, toți vom fi cetățeni ai planetei Pământ, un singur popor, în care toată lumea se înțelege cu toată lumea și îi urâm un pic doar pe ăia de pe Marte, însă nu foarte tare, doar așa, un pic ironic, că-i credem mai prăpădiți decât noi, dar de fapt ei sunt mai faini, cam cum fac americanii cu vecinii de la nord. Iar românii au dovedit din nou că sunt vizionari și au luat ad-literam celebra vorbă „creşteţi, înmulţiţi-vă și umpleţi pământul” și s-au împrăștiat în toate zările, asimilându-se cu mai mult sau mai puțin succes în populația locală.

Poporul român nu dispare, ci se camuflează. Milioane de români au luat calea străinătății și, dacă ei mai păstrează încă legături nostalgice cu patria mamă, copiii lor sunt deja cetățeni au țărilor respective, tineri pentru care România e locul ăla ciudat unde m-a dus mama o dată. Ne-am împrăștiat în toate colțurile lumii și poate nu mai suntem români, suntem cetățeni ai planetei. Vizionari, cum spuneam.

Deci poporul român nu dispare, în ciuda scăderii drastice a numărului de cetățeni aflați între granițele țării. Nu dispare, dar dispare din peisaj, lucru care într-un anumit sens este la fel de tragic. Dar și mai tragic este faptul că unele categorii de populație refuză, cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună, să accepte reducerea numerică indicată de tendința demografică. Ca de exemplu parlamentarii.

1 COMENTARIU

  1. Un studiu facut de cercetatorii englezi (sic!) spune ca oamenii frustrati nu vor mai avea acces in branse care au legatura cu formarea de opinie. Din simplul motiv ca, expunandu-si frustrarile prin articole goale de continut util, creeaza o opine frustrata.
    Din pacate, cercetatorii englezi s-au inselat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.