Explozie la Paris, doi morţi şi peste 40 de răniţi UPDATE Bilanțul...

Explozie la Paris, doi morţi şi peste 40 de răniţi UPDATE Bilanțul a crescut la patru morți

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Doi pompieri şi-au pierdut viaţa şi alte peste 40 de persoane au fost grav rănite sâmbătă dimineaţa într-o puternică explozie în urma unei scurgeri de gaze survenită în mod accidental într-un imobil din centrul Parisului, au indicat surse de pe lângă Parchetul din Paris, citate de AFP.

Zece persoane au fost grav rănite, a indicat Parchetul din Paris, indicând că alte 37 au răni uşoare. Autorităţile anunţaseră la un moment dat că bilanţul ar fi de patru morţi – doi pompieri şi două persoane civile – rectificându-l apoi.

A fost o „explozie gravă clar legată de o scurgere de gaze, evident accidentală”, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul accidentului, la fel ca premierul Edouard Philippe şi primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Semn al caracterului excepţional al accidentului, elicoptere de salvare au aterizat în Piaţa Operei din apropiere pentru a evacua victimele exploziei, care s-a produs într-un imobil situat în cartierul turistic Grands Boulevards, în apropiere de muzeul Grevin, în jurul orei locale 9.00 (10.00, ora României).

Deflagraţia a fost într-atât de puternică încât s-au spart geamurile şi vitrinele magazinelor şi clădirilor din apropiere, iar mai multe autoturisme parcate în zonă au fost afectate, unele fiind distruse în totalitate sau calcinate.

Aproximativ 200 de pompieri au fost mobilizaţi la lupta cu dezastrul şi a fost instalat un perimetru vast de securitate.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, care a fost încredinţată Direcţiei regionale a poliţiei judiciare pentru a stabili cauzele care au dus la această explozie puternică.

În capitala franceza, multe clădiri continuă să funcţioneze pe bază de gaze, dar explozii provocate de scurgeri de gaze sunt rare.

Accidentul a avut loc în momentul în care în altă parte a capitalei franceze „vestele galbene” se adunau în faţa Ministerului de Economiei şi Finanţelor, în estul Parisului, pentru actul IX al mobilizării lor.

UPDATE Bilanțul victimelor a crescut la patru morți după ce sâmbătă seara echipele de salvare au găsit trupul unei turiste spaniole, iar duminică trupul neînsufleţit al unei femei a fost găsit duminică printre dărâmăturile blocului puternic avariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.