Expoziție cu coloană sonoră la Casa Artelor din Timișoara

Expoziție cu coloană sonoră la Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un nou demers plastic, expus pe simezele galeriei Pygmalion de la Casa Artelor, va fi vernisat joi, 31 ianuarie, de la ora 18,00. Expoziţia, intitulată „Audiţii caligrafice”, este semnată de Eugenia Drăgoi-Banciu şi va fi prezentată de prof. univ. dr. Dumitru Şerban.

„Trasate în gesturi mari şi linii sinuoase, seria lucrărilor mele, reunite în expoziţia de grafică, dezvăluie propriul experiment muzical-estetic derulat pe parcursul ultimilor trei ani. Dedicate gestului caligrafic şi emoţiei muzicale, aceste lucrări încearcă să surprindă modele sonore complexe, ritmuri, tonalităţi, contururi melodice, repetări insistente, modul misterios în care se întrupează emoţia în muzică şi artă.


Conceptul acestei expoziţii este bazat pe o transcriere, o translaţie din limbaj sonor în limbaj vizual, adică o transpunere vizuală a stării efemere, fluide, de moment, dată de muzică şi fixarea acesteia în semn grafic, stabil, durabil. Şi pentru că am dorit ca fiecare vizitator să poată să «descifreze» cât mai bine fiecare compoziţie grafică, am ataşat alături un suport cu căşti şi MP3 playere, cu melodiile care mi-au fost muze şi cu simbolul QR cu link-ul de pe internet al compoziţiei muzicale. Cred că ineditul acestei expoziţii stă tocmai în modul în care se creează puntea dintre arta vizuală şi arta muzicală, dintre publicul receptor şi opera de artă, dintre simbolul sonor, simbolul grafic şi cel caligrafic” spune Eugenia Drăgoi-Banciu despre creaţiile sale.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 19 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.