Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei va fi reabilitată. Primăria caută o...

Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei va fi reabilitată. Primăria caută o firmă care să realizeze lucrările

0
DISTRIBUIȚI

fantana cu pesti

Una dintre cele mai importante atracții din centrul Timișoarei va fi reabilitată. Este vorba de Fântâna cu Pești, situată în Piața Victoriei, care se află într-o stare avansată de degradare.

În luna decembrie a anului trecut, reprezentanții Primăriei Timișoara au scos la licitație serviciile de „proiectare și execuție lucrări de reabilitare aferente obiectivului de investiții Fântâna Ornamentală cu Pești”. Primăria Timișoara este dispusă să plătească 541.000 de lei, fără TVA, firmei care va restaura Fântâna cu Pești.

„Fântâna ornamentală cu Pești, situată în Piața Victoriei reprezintă unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timișoara, un simbol al orașului de pe Bega.


Monumentul dă o notă distinctă zonei, revigorând atmosfera creată de clădirile monumentale din jur, fiind o oază de relaxare a pieței. Ca urmare a concluziilor Raportului de expertiză, se impun lucrări de reabilitare datorită degradării avansate a bazinului fântânii, a căminului tehnic și a instalațiilor hidraulice exterioare (conducte, duze, robineți, etc.) generate de perioada îndelungată de exploatare a structurii. Lucrările propuse au ca scop reabilitarea construcției din punct de vedere structural, al finisajelor, instalațiilor electrice, hidraulice și a racordurilor, cu păstrarea arhitecturii și dimensiunilor geometrice”, scrie în anunțul de participare din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Concret, se dorește reabilitarea și impermeabilizarea bazinului fântânii, refacerea hidroizolației din camera tehnică, înlocuirea instalației hidraulice în camera pompelor și cele aferente fântânii ornamentale, refacerea branșamentului de apă și racord la canalizare, refacerea instalației electrice de alimentare a fântânii, montarea unui tablou electric de automatizare și control a locurilor de apă și lumină, precum și realizarea unui nou concept pentru apă și lumină.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 19 februarie, la ora 15.00, iar lucrările ar trebui finalizate într-un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.