FLAGRANT Operațiune a Poliției de Frontieră prin pădure și pe autostradă pentru...

FLAGRANT Operațiune a Poliției de Frontieră prin pădure și pe autostradă pentru prinderea unui transport de migranți. Unde s-au ascuns irakienii

0
DISTRIBUIȚI

O operațiune de scoatere din țară a unui grup de migranți a fost stopată, azi noapte, de către polițiștii de frontieră timișoreni. Rând pe rând, mai multe grupuri de irakieni, solicitanți de azil, au plecat cu taxiurile din Timișoara spre pădurea de la marginea localității Pișchia.


Pe un drum lăturalnic, migranții, printre care și dezertori din armata irakiană, erau așteptați de un TIR înmatriculat în Turcia. Mașina, care trebuia să ajungă în Germania, a ieșit de pe autostradă și a mai mers câțiva kilometri, oprindu-se în pădure unde au sosit și migranții.

Camionul a plecat spre Arad pe la ora două dimineață, dar în loc să se îndrepte spre vamă a intrat pe mai multe drumuri de lângă autostradă, oprindu-se la un moment dat într-o parcare de lângă Arad. Din spate, câțiva migranți încercau să ajungă din urmă camionul cu ajutorul a două taxiuri. Patru irakieni, doi bărbați, o femeie și un adolescent de 15 ani, au rămas în pădure la Pișchia și au plecat pe jos înapoi spre Timișoara, chiar dacă erau minus șase grade și vântul bătea cu putere. Au ajuns până în Pișchia și au făcut semn unui localnic să oprească mașina și i-au cerut să-i ducă înspre oraș. Când s-au oprit la o benzinărie, cei patru au fost ridicați de polițiștii de frontieră.

Șoferul de TIR a simțit că este încolțit și a încercat o manevră disperată să scape – a sunat la 112 susținând că a auzit zgomote suspecte în camionul care transporta lemn prelucrat. TIR-ul a fost adus la Timișoara și când a fost desigilat, înăuntru au fost descoperiți alți 12 migranți. La această oră ancheta este în plină desfășurare. Vom reveni cu amănunte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.