Încă cinci asociații de proprietari din Timișoara amendate pentru gunoaiele din jurul...

Încă cinci asociații de proprietari din Timișoara amendate pentru gunoaiele din jurul pubelelor

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara continuă acțiunile în teren cu scopul de a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie pe domeniul public sau nu păstrează curățenia în perimetrul locurilor de depozitare a deșeurilor din zonele de blocuri. Asta în condițiile în care mai mulți timișoreni au sesizat faptul că în jurul pubelelor pentru deșeuri sunt aruncate resturi care conferă un aspect neigienic.

Astfel, în ultimele zile, polițiștii locali s-au deplasat în zona Circumvalațiunii – Gh. Lazăr, fiind aplicate cinci amenzi în valoare de 5.000 lei, la asociații de locatari și proprietari de pe străzile Circumvalațiunii și Labirint, la tot atâtea imobile. Anterior, au fost sancționate alte trei asociații pe străzile Soroca și Învățătorului.

„Poliția Locală atrage din nou atenția că vor continua aceste acțiuni pentru a-i responsabiliza pe cetățeni că trebuie ei înșiși să se gospodărească și să ia măsurile de strângere a deșeurilor din jurul pubelelor, acolo unde frecvent sunt lăsate resturi care determină formarea de rampe clandestine de gunoi, reprezentând totodată adevărate focare de infecție”, a informat Poliția Locală Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, conform HCL 371/2007, asociațiile de proprietari și locatari, proprietarii de gospodării individuale și cetățenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au ca obligație „întreținerea curățeniei locuințelor pe care le dețin sub orice formă, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale, dar și să amplaseze recipiente pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile la o distanță minimă de 5 m față de ferestrele imobilelor de locuit și la o distanță maximă de 10 m de căile de acces, să mențină curățenia în jurul acestora și să le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane străine asociației”.


Sancțiunile în astfel de cazuri sunt între 500 și 1.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.