Încă două decese din cauza gripei, în vestul țării

Încă două decese din cauza gripei, în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Apar noi cazuri de decese din cauza gripei în vestul țării.


Medicul epidemiolog Mihaela Cîtu, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad, ne-a declarat că două persoane au murit, ieri și astăzi, la Spitalul Județean Arad, una fiind cu suspiciune de gripă, iar în cazul celeilalte fiind confirmată infecția cu virusul gripal de tip A.

„Am avut două decese prin gripă, în ultimele două zile. Primul caz a fost al unui pacient de 82 de ani, care a decedat ieri, decesul find anunțat astăzi de către reprezentantații unității medicale. Pacientul era internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad, i-au fost recoltate probe, care au fost trimise ieri dimineață la Institutul Cantacuzino din București pentru confirmarea sau infirmarea virusului gripal. Între timp bărbatul a decedat. Astfel, decesul a fost declarat ca fiind cu suspiciune de gripă”, a afirmat medicul Mihaela Cîtu.

De asemenea, astăzi, un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Spitalul Județean Arad, din cauza gripei.

„Pacientul, tot din județul Arad, a decedat astăzi. A fost internat pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Arad în data de 5 februarie, iar probele au ieșit pozitive pentru virusul gripal de tip A. Ambii pacienți nu erau vaccinați antigripal și aveau mai multe patologii asociate”, a precizat medicul Mihaela Cîtu.

Cele două decese au fost raportate reprezentanților Ministerului Sănătății în cursul zilei de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.